Μανάδο, Ινδονησία: Εμπρηστική αλληλεγγύη στους αντιστεκόμενους της γειτονιάς Πάντανγκ Ράγια

Μέσω της φωτιάς στέλνουμε την άμεση αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους μαχητές και συλληφθέντες συντρόφους που ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στην εκκένωση της κατειλημμένης γειτονιάς του Πάντανγκ Ράγια*, στην πόλη του Μακασσάρ, στην ινδονησιακή επαρχία του Νότιου Σουλαγουέσι. Νιώθουμε βαθιά συνδεδεμένοι με αυτούς τους ανθρώπους, αν και δεν τους έχουμε συναντήσει ποτέ. Οι ιστορίες σας, τα πνεύματά σας και το κουράγιο σας έφτασαν κοντά μας, ενόσω ήμασταν κρυμμένοι στα σκοτεινά περιμένοντας τη στιγμή για να αντεπιτεθούμε στους εχθρούς.

Βρισκόμασταν για κάποιο καιρό σε αναμονή, συζητώντας και θέτοντας ερωτήματα στους εαυτούς μας. Θέλουμε να πάμε το αντάρτικο πόλης κόντρα στους εχθρούς στο επόμενο επίπεδο εκπαιδεύοντας τους εαυτούς μας ώστε να καταστούμε πιο βίαιοι. Δεν μπορούσαμε όμως να συγκρατηθούμε, παρακολουθώντας όλη τούτη την κρατική βία που εξαπολύθηκε ενάντια στα αδέρφια μας στον αγώνα. Εμείς δεν πρόκειται να περιοριστούμε στο να ξεστομίζουμε κουβέντες αλληλεγγύης δίχως να πράττουμε τίποτα, τη στιγμή που εσείς διεξάγετε ένα πόλεμο για την υπεράσπιση της ζωής και των σπιτιών σας. Όχι, εμείς δεν είμαστε καλόβολοι αναρχικοί. Είμαστε οι εξαγριωμένοι.

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2014 αποφασίσαμε να εφορμήσουμε εναντίον της ιδιοκτησίας και του κράτους. Επιλέξαμε ως στόχο μας την Σχολή Πολιτιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Sam Ratulangi. Ήταν ένας εύκολος στόχος για μας, κι αν υπάρχουν εκεί έξω κάποιοι που διερωτώνται γιατί επιτεθήκαμε σε αυτό το πανεπιστήμιο, δεν πρόκειται να απαντήσουμε. Την απάντηση την έχουμε ήδη δώσει, πριν κάποια χρόνια, όταν πυρπολήσαμε ένα δημοτικό σχολείο στην πόλη του Μανάδο. Δεν έχει άλλες εξηγήσεις για θεατές ή εχθρούς.

Κάτω τα χέρια από το Πάντανγκ Ράγια! Ανταρτοπόλεμο!

Διεθνής Συνωμοσία για την Εκδίκηση
FAI Ινδονησίας

* Τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Σεπτέμβρη 2014 εκατοντάδες μπάτσοι της ινδονησιακής αστυνομίας (συμπεριλαμβανομένων των καθαρμάτων της Brimob, μονάδας ειδικών επιχειρήσεων) πραγματοποίησαν έφοδο στην κατειλημμένη γειτονιά Πάντανγκ Ράγια, στην πόλη του Μακασσάρ. Οι αντιστεκόμενοι κάτοικοι και αλληλέγγυος κόσμος έστησαν οδοφράγματα και συγκρούστηκαν με τις κατασταλτικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας πέτρες, μολότοφ και τόξα. Οι μπάτσοι κατόρθωσαν να σπάσουν την αντίσταση μερικές ώρες μετά, χρησιμοποιώντας τεθωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού υπό πίεση, προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια οι μπουλντόζες και οι εκσκαφείς που γκρέμισαν συθέμελα τη γειτονιά του Πάντανγκ Ράγια. Οι πρώτες ενημερώσεις κάνουν λόγο για 9 συλληφθέντες, ενώ ταυτόχρονα απευθύνεται επείγον κάλεσμα αλληλεγγύης, τόσο για την υλική στήριξη των εκτοπισμένων κατοίκων (οικονομική ενίσχυση, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης κ.τ.λ.), αλλά και για την πραγμάτωση επιθετικών δράσεων αλληλεγγύης ενάντια σε θεσμούς, φορείς και πρόσωπα του ινδονησιακού κράτους και Κεφαλαίου ανά τον κόσμο.

Βίντεο από παλαιότερες συγκρούσεις στο Πάντανγκ Ράγια (23 Φλεβάρη 2010).

Βίντεο από την πρόσφατη κατασταλτική επιχείρηση της 12ης Σεπτέμβρη 2014 από καθεστωτικά ινδονησιακά μίντια εδώ.