Σαντιάγο: Ανάληψη ευθύνης για βομβιστικές επιθέσεις από ΣΠΦ Χιλής

Το πρωτότυπο επικοινωνηθέν ελήφθη στις 18 Σεπτέμβρη 2014

«Η ζωή είναι τόσο βαρετή που δεν υπάρχει τίποτε άλλο να κάνουμε παρά να ξοδεύουμε όλους τους μισθούς μας στην πιο μοδάτη φούστα ή μπλούζα. Αδέρφια, ποιες είναι οι πραγματικές επιθυμίες σας; Να κάθεστε στο φαρμακείο, με απόμακρο βλέμμα, άδειο, βαριεστημένο, πίνοντας έναν άγευστο καφέ; Ή μήπως να το τινάξετε ή να το κάψετε συθέμελα;» (Η Οργισμένη Ταξιαρχία)

Η φράξια μας της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ) αποφάσισε να επιτεθεί στις 23 Ιούλη 2014 στο σταθμό Λος Ντομίνικος του μετρό του Σαντιάγο. Η πράξη προκάλεσε μεγάλη πολιτική και μιντιακή αναμπουμπούλα. Οι γραφειοκράτες και τα μίντια συντόνισαν την παρλάτα τους για να πουν πως η επίθεση στόχευε τους επιβάτες που μετακινούνταν εκείνη την ώρα, και γι’ αυτό επικαλέστηκαν τη χρήση του αντιτρομοκρατικού νόμου. Αυτή η δράση σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη τα λεπτά όπου δε θα έπαιζαν επιβάτες· υπολογίσαμε τη στιγμή όπου το μετρό θα τερμάτιζε τη διαδρομή του και ο συρμός θα στάθμευε. Ο οδηγός μετακίνησε την τσάντα με τον αυτοσχέδιο μηχανισμό σε άλλο βαγόνι του συρμού, αφήνοντάς την κάτω από ένα κάθισμα, έτσι όπως ήταν τοποθετημένη αρχικά σε διαφορετικό σημείο· αυτό ήταν κάτι που απέκρυψαν τα μίντια και οι πράκτορες της κυβέρνησης. Η ερμηνεία μας γι’ αυτό το γεγονός είναι πως ο οδηγός θέλησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, σκεπτόμενος πως ίσως θα έβρισκε κάποιο αντικείμενο αξίας μέσα στην τσάντα, αλλά έπεσε πάνω στην έκπληξη που επιφυλάσσαμε, η οποία κατέληξε όπως αναμενόταν.

Όπως συμβαίνει πάντοτε, κάθε ενέργεια που τείνει στην επίθεση πρόκειται να διωχθεί και να τιμωρηθεί από την οικονομική εξουσία των αφεντικών ή των μελών της μπουρζουαζίας, από τις κρατικές αρχές με τους νόμους, τους δικαστές, τους πολιτικούς και τους μπάτσους τους. Η πρωταρχική λειτουργία του κράτους είναι η προστασία των συμφερόντων των πλουσίων και των ισχυρών, των προνομιούχων ή ευνοούμενων αυτού του συστήματος εκμετάλλευσης και κυριαρχίας. Το μετρό μεταφέρει ανθρώπους κάθε μέρα, αποκομίζοντας έναν πακτωλό κερδών σε ημερήσια βάση. Μας μεταφέρουν μέσα στην πόλη που μας καταναλώνει την ενέργεια με τον τρόπο ζωής που επιβάλλει, όπου η εκμετάλλευση της αλλότριας εργασίας καθορίζει τη νόρμα. Επιτεθήκαμε άμεσα και συμβολικά εναντίον δομών της εξουσίας μέσα στην έδρα της, στη συνοικία Λας Κόντες. Η κανονικότητα με την οποία λειτουργεί η πόλη ήταν και θα συνεχίσει να ’ναι ο στόχος.

Για τον ίδιο λόγο αποφασίσαμε να επιτεθούμε στις 8 Σεπτέμβρη στον υποσταθμό του μετρό Εσκουέλα Μιλιτάρ. Ένα εμπορικό κέντρο της μπουρζουαζίας που βρίσκεται στη συνοικία Λας Κόντες, εκεί όπου οι επιχειρηματίες κάνουν τα δικά τους για να εδραιωθούν και να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους που παγιδεύουν τους ανθρώπους στην αποβλάκωση του θεάματος και του φαίνεσθαι. Η κοινωνία που βαδίζει προς τούτη την κατεύθυνση είναι αυτή στην οποία επιτεθήκαμε. Η κοινωνία της κυριαρχίας που εισβάλλει σε όλες τις εκφράσεις της ζωής. Ας γίνει γνωστό πως πραγματοποιήσαμε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στον αριθμό επειγόντων περιστατικών 133 περισσότερα από 10 λεπτά πριν την εκπυρσοκρότηση, αναμένοντας πως η αστυνομία θα αντιδρούσε εκκενώνοντας το χώρο, αλλά οι μπάτσοι αγνόησαν αυτή την πληροφορία πυροδοτώντας το μηχανισμό και προκαλώντας έτσι τον τραυματισμό αρκετών ατόμων, κάτι για το οποίο λυπούμαστε, κάνοντας σαφές πως στόχος μας δεν ήταν οι καταναλωτές και/ή εργαζόμενοι, αλλά οι δομές, οι ιδιοκτησίες και τα τσιράκια της εξουσίας. Η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα των μπάτσων επέφερε τη ζημιά που προκλήθηκε στους τραυματίες. Οι μεγάλοι δολοφόνοι και τρομοκράτες ήταν ανέκαθεν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Στέκουμε αδελφικά πλάι σε όλα τα συντρόφια ανά τον κόσμο που αντιπαλεύουν αυτή την πραγματικότητα της κυριαρχίας, χρησιμοποιώντας όλα τα εύκαιρα μέσα για να επιτεθούν στην εξουσία.

Στέλνουμε ένα χαιρετισμό σε όλα τα συντρόφια που εκτίουν ποινές στις φυλακές του κόσμου. Μαρσέλο Βιγιαροέλ, Φρέντυ Φουεντεβίγια, Κάρλος Γκουτιέρρες, Χουάν Αλίστε Βέγκα, Χανς Νιεμέγερ, Ταμάρα Σολ Φαρίας, Μόνικα Καμπαγέρο, Φρανσίσκο Σολάρ, Μάρκο Καμένις, Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα, Αλφρέντο Κόσπιτο, Νικόλα Γκάι, σε όλα τα αδέρφια της ΣΠΦ ανά τον κόσμο, στους Γιώργο Πολύδωρο, Χάρη Χατζημιχελάκη, Χρήστο Τσάκαλο, Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού, Μιχάλη Νικολόπουλο, Γιώργο Νικολόπουλο, Όλγα Οικονομίδου, Δαμιανό Μπολάνο, Θεόφιλο Μαυρόπουλο. Σε όλους όσους εκτίουν ποινή φυλάκισης επειδή συγκρούστηκαν στην πράξη με κάθε κυριαρχία. Μνημονεύουμε όλους τους πεσόντες του κοινωνικού πολέμου, τον Μαουρίσιο Μοράλες, τον Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ, όσους κι όσες τόλμησαν να πράξουν… Κανείς δε λησμονιέται.

Απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε όλους τους εξεγερμένους να περάσουν στην αντεπίθεση, να εφορμήσουν εναντίον όλων των μορφών κυριαρχίας

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (Χιλή)