Λισαβόνα: Δράση αλληλεγγύης στους αναρχικούς αιχμαλώτους Νίκο Μαζιώτη και Αντώνη Σταμπούλο

Το βράδυ της 24ης Νοέμβρη 2014 στην πλατεία Ροσσίου, στο κέντρο της Λισαβόνας, τοποθετήθηκε πανό αλληλεγγύης σε αγωνιστές στην Ελλάδα, ενώ μοιράστηκαν σε διερχόμενο κόσμο κείμενα αναφορικά με την πρόσφατη σύλληψη του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, καθώς και του συντρόφου Αντώνη Σταμπούλου. Φυλλάδια για τις υποθέσεις των ίδιων αναρχικών αιχμαλώτων αφέθηκαν επίσης σε διάφορα στέκια αναρχικής κουλτούρας.

Το πανό γράφει: «Αλληλεγγύη στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες στην Ελλάδα. Νίκος Μαζιώτης – Αντώνης Σταμπούλος. Ελευθερία».

Λόγια από το φυλλάδιο αντιπληροφόρησης που μοιράστηκε στο δρόμο και σε συντροφικούς χώρους:

Στην Ελλάδα, όπως και στην Πορτογαλία ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, η τάξη υφίσταται για να επιτίθεται με κάθε πρόσφορο μέσο σ’ εκείνους που αντιστέκονται, καταδιώκοντας ανελέητα όλους τους αγωνιστές, φυλακίζοντάς τους, βασανίζοντάς τους, σκοτώνοντάς τους αν χρειαστεί. Τα σκυλιά της εξουσίας πληρώνονται για να κάνουν τη δουλειά, κι οι νόμοι φτιάχνονται για να προστατεύουν όλα τα εγκλήματα της κρατικής τρομοκρατίας, όλα τα εγκλήματα του καπιταλισμού. Ο καπιταλισμός όλων των αποχρώσεων τροφοδοτείται από αυτές τις καταστάσεις ενόσω οι πληθυσμοί παραμένουν αδρανείς, τρομοκρατημένοι ή αποκοιμισμένοι, παραγνωρίζοντας μέχρι ποιου σημείου η αδράνειά τους ενισχύει την ολότητα του φασισμού που αποπειράται να εγκαθιδρυθεί παντού.

Είμαστε ενάντια σε όλα τα σύνορα, ενάντια σε όλες τις μορφές εξουσίας κι υποταγής, ενάντια σε όλες τις μορφές καπιταλισμού. Θα μπορούσαμε να περιοριστούμε σ’ ένα κάλεσμα αλληλεγγύης στους εν λόγω αναρχικούς ή και σε όλους τους άλλους αναρχικούς που αγωνίζονται καθημερινά ανά τον κόσμο για την καταστροφή αυτού του συστήματος, για τη λευτεριά, αλλά θεωρούμε πως ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούμε την ελευθερία τους και τη ζωή τους είναι να φροντίσουμε ο καθένας και η καθεμιά μας για την ίδια μας τη λευτεριά και τη ζωή. Ν’ αγωνιστούμε με θάρρος και αξιοπρέπεια ενάντια σε αυτή την παγκόσμια τυραννία, και να μην αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης στην προέλαση της κρατικής τρομοκρατίας. Ο αγώνας είναι πολύμορφος, ας κινήσουμε μπροστά!

Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά!

Μερικοί αναρχικοί και μερικές αναρχικές