Μαδρίτη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της επιχείρησης Πανδώρα

Τα ξημερώματα της 16ης Δεκέμβρη 2014 η καταλανική αστυνομία (Μόσσος ντ’Εσκουάδρα) και η εθνοφρουρά (Γκουάρδια Θιβίλ) μπούκαραν σε διάφορα στέκια και σπίτια στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη, προβαίνοντας στη νομική απαγωγή 11 συντρόφων με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Αφού βρέθηκαν για δύο μέρες στα χέρια της Ταξιαρχίας Πληροφοριών, στις 18 Δεκέμβρη πέρασαν από τα δικαστήρια, με 7 από αυτούς/-ές να μπαίνουν σε καθεστώς προφυλάκισης και 4 να αφήνονται ελεύθεροι, όλοι τους με τις ίδιες κατηγορίες.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως ο μόνος που διαρκώς τρομοκρατεί τον πληθυσμό είναι το κράτος, με τις εργασιακές του μεταρρυθμίσεις, τους ποινικούς του κώδικες, τους νόμους «φίμωτρα», τις εκκενώσεις και εξώσεις, τους φόρους, τα πρόστιμα… και πάνω απ’ όλα με την ατιμωρησία και το μονοπώλιο της χρήσης της βίας μέσω του στρατού, των φυλακών και των διαφόρων σωμάτων της μπατσαρίας.

Κι όλο δαύτο για να συνεχίσει να μας κρατά υποταγμένους και να ζει εις βάρος μας. Όμως, ό,τι και να καμώσουν, ποτέ δε θα καταφέρουν να μας κάνουν να παρατήσουμε τον αγώνα για την καταστροφή του κράτους και για τη δημιουργία ενός κόσμου νέου, για τη δημιουργία ειλικρινών και οριζόντιων σχέσεων φιλίας, συντροφικότητας και αλληλεγγύης πέρα από το σύστημα. Δε θα μπορέσουν να φρενάρουν τους πόθους μας για λευτεριά, γιατί δε θα βαδίσουμε ποτέ μόνοι ή μόνες μας.

Αυτό το Σάββατο, 27 Δεκέμβρη, σε απάντηση στο κάλεσμα που απηύθυναν κάποια συντρόφια από τη Βαρκελώνη, καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Μαδρίτη. Τα λέμε στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Όπερα. Είθε η αλληλεγγύη να μην είναι μόνο λόγια…

Τρομοκράτης είναι όποιος μας καταδικάζει σε μια ζωή εξαθλίωσης, όχι όποιος εξεγείρεται ενάντια σε αυτήν!

το κάλεσμα στα ισπανικά