Ιταλία: Μπούκες των μπάτσων σε σπίτια συντρόφων στην Μπολόνια

Ακολουθεί ενημέρωση συντρόφων που υπέστησαν κατ’ οίκον έρευνα, ύστερα από εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε σε φρεάτια καλωδίων ελέγχου και οπτικών ινών στο σταθμό της Σάντα Βιόλα, λίγο έξω από την πόλη της Μπολόνιας, σαμποτάζ που διέκοψε τη σιδηροδρομική κυκλοφορία.
Την Τρίτη, 23 Δεκέμβρη 2014, κατά τις 11 το πρωί, μπάτσοι της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων Digos της Μπολόνιας μπούκαραν στα σπίτια τεσσάρων συντροφισσών και συντρόφων σε αναζήτηση όπλων κι εκρηκτικών (άρθρο 41 tulps), μετά την πυρπόληση καλωδίων της υπερταχείας γραμμής Μπολόνια-Μιλάνο που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν, στα περίχωρα της Μπολόνιας.

Οι κατ’ οίκον έρευνες διεξήχθησαν στα γρήγορα, χωρίς ν’ αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα. Πρόκειται προφανώς για κάποιο τελετουργικό που έπρεπε να τηρηθεί μετά τις στριγκλιές του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Μαουρίτσιο Λούπι, ο οποίος δεν έχασε χρόνο και μίλησε για τρομοκρατία. Για να φανεί πως οι μπάτσοι είναι παρόντες, πως η αστυνομία παράγει έργο.

Όλη μας την αποστροφή για όσους συνεχίζουν να χώνουνε τη μύτη τους στα σπίτια μας. Όλη μας την αλληλεγγύη στην Κιάρα Τζενόμπι και στους Κλάουντιο Αλμπέρτο, Ματτία Τζανόττι, Νικκολό Μπλάζι, που επιτέλους αποφυλακίστηκαν, αλλά τέθηκαν υπό κατ’ οίκον περιορισμό, και στους Γκρατσιάνο Ματσαρέλλι, Φραντσέσκο Σάλα, Λούτσιο Αλμπέρτι, που βρίσκονται ακόμη στη φυλακή για το σαμποτάζ της 13ης Μάη 2013 στο εργοτάξιο της υπερταχείας TAV στο Κιομόντε.

Λευτεριά σε όλες κι όλους!

Αναρχικές και αναρχικοί που τους έγινε ψαχτική στο σπίτι