Λισαβόνα: Συγκέντρωση στην ισπανική πρεσβεία σε αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της επιχείρησης Πανδώρα

«Η αλληλεγγύη σε όσους περάσανε στην αντεπίθεση πάντοτε επικρινόταν από τους ψευδοεπαναστάτες που βλέπουν τις αντεξουσιαστικές πρακτικές σαν ωραία νεολαιίστικη μόδα, αλλά όταν ο πόλεμος συνεπάγεται υψηλό κόστος κάνουν στην άκρη και στέκουν απλοί θεατές μιας μάχης που δεν είχαν ούτε τις ωοθήκες ούτε τα αρχίδια να την ακολουθήσουνε. Η αλληλεγγύη βέβαια δεν είναι ομαδική θυσία ούτε το να παραδοθούμε στο πιάτο στον εχθρό, αλλά τι θα συνέβαινε αν δεν πραγματώνονταν χειρονομίες αλληλεγγύης σε όσους χτυπηθήκανε από το Κεφάλαιο; Είναι λιγότερο επικίνδυνο να στηρίξει κανείς μονάχα όσους είναι αθώοι από δικαστικής άποψης; Είμαι αναρχική και δεν με νοιάζουν οι νόμοι της κοινωνίας. Η αλληλεγγύη δεν είναι μονάχα μια στομφώδης λέξη στα επικοινωνηθέντα, είναι υλική και συγκεκριμένη πρακτική.

Χωρίς να έχει σημασία πού βρίσκεται έγκλειστος κάποιος αντεξουσιαστής, δεν γίνεται να τον αφήσουμε να αισθανθεί μόνος. Αύριο μπορεί να είναι αργά…

[…]

Η ηγεμονία της εξουσίας χρησιμοποιεί (και θα χρησιμοποιεί) τις ίδιες στρατηγικές, η δικονομική διαδικασία που ακολουθείται σε αυτό το σημείο του πλανήτη είναι ένα κακέκτυπο άλλων δικών, η περίπτωσή σας θα αποτελέσει πρότυπο για πάμπολλες κυβερνήσεις, κάπως σαν “μεγάλη αντιτρομοκρατική νίκη”, αλλά τούτες οι ιδέες υπάρχουν από τότε που υπάρχει η πιο όμορφη ανυπακοή και δεν ηττούνται, απεναντίας δυναμώνουν σε άλλους κι άλλες που τις κουβαλάνε τατάου στα στήθια τους.»
-Μόνικα Καμπαγέρο (Ιούλης 2011)

Αλληλεγγύη στους αναρχικούς συλληφθέντες της «επιχείρησης Πανδώρα» στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη στις 16 Δεκέμβρη 2014.

Άμεση απελευθέρωση των αναρχικών αιχμαλώτων!
Κάτω τα τείχη όλων των φυλακών!

Συγκέντρωση στην ισπανική πρεσβεία τη Δευτέρα, 29 Δεκέμβρη, στις 18:00 στη Λισαβόνα.

το κάλεσμα στα πορτογαλικά