Άμστερνταμ: Επίθεση με μπογιές στο ισπανικό προξενείο

Τη νύχτα της 22ας Δεκέμβρη επιτεθήκαμε στο ισπανικό προξενείο στο Άμστερνταμ. Ρίξαμε βόμβες μπογιάς και σαμποτάραμε την πόρτα του σε αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους που καταστέλλονται απ’ το φασιστικό ισπανικό κράτος.

Τον Νοέμβρη του 2011 μια νέα κυβέρνηση, του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ), εξελέγη στην Ισπανία κι έκτοτε ελέγχει πάνω από 50% του κοινοβουλίου. Οι πολιτικοί του ΡΡ περικόπτουν κοινωνικά δικαιώματα και παροχές πρόνοιες. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες εβδομάδες πέρασαν το νομοσχέδιο για την προστασία της ασφάλειας του πολίτη και το νόμο περί διαδικτύου.

Να μερικά παραδείγματα ενεργειών που τώρα είναι παράνομες και μπορεί να σας στοιχίσουν πρόστιμο της τάξεως των 30.000 ευρώ:

Η μαγνητοσκόπηση της αστυνομίας, ακόμη και αν διαπράττουν ποινικό αδίκημα.
Η συνάθροιση σε δημόσιο χώρο χωρίς τη συγκατάθεση των Αρχών.
Η κατάληψη μιας τράπεζας ή μιας ιδιωτικής επιχείρησης.
Η κατανάλωση αλκοόλ στο δρόμο.
Η διαδήλωση μπροστά από οποιοδήποτε κυβερνητικό κτήριο.
Η ειρηνική αντίσταση κατά της σύλληψής σας.
Η δημοσίευση μη εξουσιοδοτημένων εικόνων της αστυνομίας.
Η οργάνωση ή παρουσία σε πολιτιστικές δραστηριότητες που έχουν απαγορευτεί από τις Αρχές.

Αυτός ο νόμος (κοινώς γνωστός ως νόμος-φίμωτρο) αφορά τι είδους πρόστιμα θα μπορεί να σας φορτώνει η αστυνομία. Πρωτύτερα η αστυνομία ήτανε σε θέση να σας συλλάβει, να σας κατηγορήσει ότι διαπράξατε ορισμένο αδίκημα, κι έπειτα ήσαστε υποχρεωμένοι/-ες να ακολουθήσετε τη νομική διαδικασία. Στο μέλλον η αστυνομία θα μπορεί απλά να σας βάζει πρόστιμο, και θα επαφίεται σε σας αν θα πάτε την υπόθεση στα δικαστήρια.

Η ισπανική κυβέρνηση προετοιμάζει επίσης αλλαγές στο ποινικό δίκαιο. Για να πείσει ότι τέτοιοι νόμοι είναι απαραίτητοι, η κυβέρνηση εγκαινίασε μια «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση (την επιχείρηση Πανδώρα) κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν αρκετοί αναρχικοί, εκ των οποίων κάποιοι/-ες προφυλακίστηκαν. Αυτοί οι άνθρωποι κατηγορούνται ως αναρχικοί, πολέμιοι του κράτους και συνεπώς τρομοκράτες.

Η Ισπανία οδεύει προς μια δικτατορία. Είναι ένα άτεγκτο καθεστώς από το 1939. Κατά καιρούς έχει υπάρξει λιγότερο επιθετικό απέναντι στον πληθυσμό του, αλλά στις μέρες μας ο φασισμός που ζει στον πυρήνα του είναι πιο ισχυρός από ποτέ μετά το θάνατο του Φράνκο.

Ελπίζουμε πως αυτή η ενέργεια θα σας εμπνεύσει να αντιδράσετε κατά των αυταρχικών καθεστώτων και να δείξετε την αλληλεγγύη σας στον κόσμο στην Ισπανία και σε άλλους που μάχονται ενάντια στις κυβερνήσεις τους ανά τον κόσμο.

Γαμήστε το φασισμό παντού!

Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος

πηγή: linksunten