Από την Ελλάδα ως το Πακιστάν, αγώνας στη μνήμη του Σεχζάτ Λουκμάν

“Δεν ήταν μόνος αυτός που πυροβόλησε
είχε μαζί του κι άλλους αφανείς δήμιους
Είχε μαζί του τους ενάρετους
Είχε μαζί του τους έντιμους
Είχε μαζί του τους ηθικούς
Είχε μαζί του τους δίκαιους
Είχε μαζί του τους φιλήσυχους”

Το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Γενάρη 2015 πραγματοποιήθηκε στα Άνω Πετράλωνα πορεία μνήμης για τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τη ρατσιστική δολοφονία του Σεχζάτ Λουκμάν, μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από δυο καθάρματα της Χρυσής Αυγής επί της οδού Τριών Ιεραρχών, ενώ ήταν στο δρόμο για το μεροκάματο. Περίπου 400 άτομα διαδήλωσαν με δυναμικά συνθήματα ξεκινώντας από την πλατεία Μερκούρη, διασχίζοντας τα στενά των Άνω Πετραλώνων και του Θησείου, κι έκαναν μια στάση στο σημείο της δολοφονίας, για να καταλήξουν στην ίδια πλατεία.

Συντρόφισσες και σύντροφοι από τα πέριξ βρεθήκαμε πάλι μαζί στο δρόμο, συμμετέχοντας στην καλεσμένη κινητοποίηση με διακριτό μπλοκ στην ουρά της πορείας. Ως αναρχικά άτομα, μπορεί να ξεκινάμε από διαφορετικές αφετηρίες ο καθένας και η καθεμιά μας, συμμεριζόμαστε ωστόσο μια κοινή πεποίθηση: Δεν τρέφουμε δημοκρατικές αυταπάτες, ούτε περιμένουμε από καμία αστική δικαιοσύνη και κανένα εκλογικό σύστημα να δώσει λύση στα προβλήματα των καταπιεσμένων. Οι θεσμοί των κρατών και του Κεφαλαίου είναι οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για τις μαζικές δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα ηπειρωτικά και θαλάσσια σύνορα, για τα κρατικά και παρακρατικά πογκρόμ και τις απελάσεις, για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τη διάχυση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, για την παραγωγή κι αναπαραγωγή των εθνικισμών, κι εντέλει για τον ολοκληρωτικό εκφασισμό των γειτονιών και κοινωνιών μας.

Αγώνας στη μνήμη του Σεχζάτ Λουκμάν και κάθε εμιγκρέ που έπεσε νεκρός από τα χέρια των ναζήδων (ένστολων ή μη) σημαίνει για μας αγώνας ενάντια στα σύνορα και στις πατρίδες. Αγώνας καθημερινός, διεθνής και εξεγερτικός, μέχρι να κάνουμε τούτο το μπουρδέλο ακυβέρνητο.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΜΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αναρχικοί/αναρχικές