Ηνωμένο Βασίλειο: Σαμποτάζ ενάντια στα χρηστά ήθη του ανθρωποκεντρισμού

Σκωτία 25/12/2014

Την παραμονή των Χριστουγέννων, αφού η μάζα είχε αποτίσει τα σέβη της στο βωμό του καταναλωτισμού, σκέφτηκα να γιορτάσω αυτήν τη φάρσα του πολιτισμού με άλλον τρόπο, βγαίνοντας στη νύχτα για να σαμποτάρω τις κλειδαριές καταστημάτων που επιδίδονται σε εμπόριο θανάτου· του συστηματοποιημένου θανάτου στ’ όνομα του πολιτισμού κάτω από το μανδύα των χρηστών ηθών του ανθρωποκεντρισμού.

Μπλόκαρα τις κλειδαριές έξι καταστημάτων στο κέντρο της πόλης, βάζοντας απλά πολύ ισχυρή κόλλα στο εσωτερικό των κλειδαριών, κι έτσι κατέστρεψα εντελώς το σύστημα κλειδώματος. Δυο από τα καταστήματα πλασάρουν κάθε μέρα ένα καινούργιο νεκρό σώμα προς κατανάλωση σε κάθε σκλάβο της κοινωνίας. Κάθε μέρα τεμαχίζεται κι άλλο ολόκληρο γουρούνι σε κομμάτια κι εκτίθεται σε μια μεγάλη βιτρίνα. Ένας αρλεκίνος μετά τη θανάτωση για την εξυπηρέτηση του πολιτισμένου ανθρωποκεντριστή ανθρώπου. Από την πτέρυγα θανατοποινιτών στον τελικό προορισμό. Τα άλλα μαγαζιά πουλάνε κασμίρι, οπότε προφανώς μπαίνουν στο στόχαστρο κι αυτά.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2014, δυο ξέχωρες ενέργειες βανδαλισμού είχανε γίνει σ’ ένα εμπορικό κέντρο μες στην πόλη ως απάντηση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τους επισκέπτες τους να είναι λάτρεις της σκλαβιάς που ονομάζεται ιερακοτροφία. Αιχμαλωτίζουν ή αναπαράγουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας άγρια πτηνά όπως γεράκια, κουκουβάγιες, αετούς, προκειμένου να τα έχουνε σαν αρλεκίνους για μόστρα, αλλά κυρίως για το είδος του κυνηγιού που λέγεται ιερακοθηρία, στην οποία το σκλαβωμένο πουλί υπό την εκπαίδευση και τις εντολές του αφέντη του θηρεύει άλλα μη ανθρώπινα ζώα εν είδει αθλήματος, με σκοπό την «ψυχαγώγηση» των σκουπιδιών της μάζας που αποσκοπεί στην ικανοποίηση των κάλπικων αναγκών τους για φαντάσματα σαν την εθνική κληρονομιά. Οι κάμερες παρακολούθησης βάφτηκαν με σπρέι όπως και οι μπροστινές πύλες, και κολλήθηκαν αφίσες ως δήλωση αυτής της δράσης.

Για μένα, το υλικό σαμποτάζ και ο βανδαλισμός είναι σαφώς επιθετικές πράξεις. Κι η όλη ανάλυσή μου πίσω από τέτοιες ενέργειες είναι εχθρική προς την κοινωνία και τον πολιτισμό. Στοχεύω στα πάντα. Είτε σ’ ένα οικονομικό πλήγμα που θα ενοχλήσει τον εχθρό είτε σε μια διακοπή της κανονικής λειτουργίας αυτής της σάπιας μηχανικής καθημερινής ρουτίνας. Οι χαοτικές δράσεις έχουνε προσωπική σημασία. Αυτές οι ενέργειες έγιναν ξεκάθαρα για την ικανοποίησή μου. Σ’ έναν τόπο που ζει μέσα στο βάλτο της λήθης της νομιμότητας, μερικά ουρλιάσματα αρχίζουν ν’ αντηχούν από μακριά κι η συνείδησή τους κραυγάζει για τους συντρόφους τους που χάθηκαν στ’ όνομα του πολιτισμού.

Πυρήνας συνείδησης «Γεράκι του Χάους»