Βερολίνο: Εμπρησμοί κατά της βιομηχανίας του εγκλεισμού

Τη νύχτα μεταξύ 28ης και 29ης Γενάρη 2015 η Destroika χτύπησε στο Βερολίνο, μετατρέποντας δυο οχήματα της βιομηχανίας του εγκλεισμού σε παλιοσίδερα. Μέσα απ’ αυτές τις μικρές οχλήσεις, περιορίζουμε την ευελιξία των σχετικών επιχειρήσεων. Επίθεση δέχτηκαν ένα βαν της Wisag στο Λίχτενμπεργκ κι άλλο ένα της Sodexo στο Μοάμπιτ.

Η εταιρεία WISAG, εκτός απ’ τη δραστηριοποίησή της στον εκμεταλλευτικό τομέα της καθαριότητας, παρέχει επίσης προσωπικό ασφαλείας σε παρόχους μεταφορών, όπως είναι η βερολινέζικη εταιρεία συγκοινωνιών BVG, αναλαμβάνοντας να ξαμολάει τους ελεγκτές της με πολιτικά ή με στολή και να φυσκάρει τις φυλακές του Βερολίνου με λαθρεπιβάτες.

Με τη σειρά της, η φίρμα Sodexo έχει πλέον την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία πέντε φυλακών στο Ηνωμένο Βασίλειο αφότου ιδιωτικοποιήθηκε το βρετανικό σύστημα δικαιοσύνης. Επίσης, στο Βέλγιο η Sodexo έχει μπει σε μαύρη λίστα για την εμπλοκή της σε φυλακές απέλασης, συν του ότι παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης εγκαταστάσεων σε λάγκερ απέλασης εντός της Γερμανίας. Η εταιρεία ανήκει στον όμιλο Τσένακερ κι αυτοπαρουσιάζεται ως εξής: «Ως εταίροι των ενόπλων δυνάμεων, τις συνοδεύουμε στους τομείς επιχειρήσεών τους τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε τόσο στα στρατεύματα όσο και στην ηγεσία τους μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Υπό την εποπτεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η Sodexo εκπονεί και προσφέρει λύσεις που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων. Στο σύνολο των δραστηριοτήτων μας, σεβόμαστε τις αξίες μας και τις ηθικές αρχές μας. Το έργο μας στον τομέα αυτόν αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της ισχυρής μας δέσμευσης έναντι της κοινωνίας».

Λευτεριά στους κρατουμένους της επιχείρησης Πανδώρα και σ’ όλους τους υπόλοιπους!

Στις 18 του Μάρτη φύγαμε για Φρανκφούρτη – να κάνουμε την έδρα της ΕΚΤ στάχτη και μπούλμπερη!

Αυτόνομη Ομάδα «Μουσλίμ Χ.»

(Ο Μουσλίμ Χ., ένας 28χρονος κρατούμενος από το Κόσοβο, θανατώθηκε στις 24 Μάη 2014 από οχτώ ανθρωποφύλακες στη γερμανική φυλακή του Λάντσχουτ, σε αντίποινα για την επιτυχή του αντίσταση κατά της απέλασής του στην Ουγγαρία.)

Σ.τ.μ.: Οι εφτά φυλακισμένες/-οι της επιχείρησης Πανδώρα βγήκαν απ’ τα κελιά του ισπανικού κράτους στις 30 του Γενάρη.