Χιλή: Συνελήφθη ο σύντροφος Ντιέγο Ρίος, ύστερα από πεντέμισι χρόνια στην παρανομία

Άμεση αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο Ντιέγο Ρίος
Ενάντια σε κράτος/φυλακή/Κεφάλαιο: Κοινωνικό πόλεμο! Λευτεριά στον Ντιέγο Ρίος
Αλληλεγγύη στον σύντροφο Ντιέγο Ρίος τώρα!
Να κάνουμε την επαναστατική αλληλεγγύη να βγει εκτός έλεγχου

Προπαγάνδα αλληλεγγύης στον Ντιέγο Ρίος
Σάββατο, 7 Φλεβάρη 2015 στο Σαντιάγο

Ο αναρχικός σύντροφος Ντιέγο Ρίος είχε περάσει στην παρανομία από το 2009, οπότε έγινε φυγάς αφότου η μητέρα του εντόπισε υλικά για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών σ’ ένα διαμέρισμα της ιδιοκτησίας της και ειδοποίησε τους μπάτσους. Κατά τη διάρκεια εκείνου του έτους, ο σύντροφος κοινοποίησε τρεις επιστολές επιβεβαιώνοντας τις θέσεις του ενάντια στην εξουσία και κάθε μορφής Αρχή, και στη συνέχεια δεν έγραψε κάποιο άλλο δημόσιο κείμενο προς τον αναρχικό/αντεξουσιαστικό χώρο.

Στα χρόνια που ακολούθησαν οι μόνες διαθέσιμες πληροφορίες προέρχονταν από δημοσιεύματα που έκανε ο αστικός Τύπος από κοινού με την αστυνομία, οι οποίες χαρακτηρίζονταν από τα τερτίπια μιας απόπειρας εκφοβισμού και διωγμού στα οποία επιδίδεται το κράτος/Κεφάλαιο.

Σήμερα (7 Φλεβάρη 2015) η αστυνομία εξαπέλυσε επιχείρηση στην κοινότητα Λα Λίγουα (στην επαρχία του Πετόρκα της περιοχής του Βαλπαραΐζο) αιχμαλωτίζοντας τον σύντροφο και ανακόπτοντας τη φυγή του, που πάντοτε ελπίζαμε να κρατήσει για πάντα.

Λαμβάνοντας γνώση της κατάστασης, καργαρισμένοι με λύσσα και απόγνωση, πράξαμε με αμεσότητα πραγματώνοντας μιαν ελάχιστη χειρονομία αλληλεγγύης προς τον σύντροφο, κολλώντας μερικά χαρτοπανό, προσδοκώντας πάντοτε ν’ αναπαραχθούν τέτοιες ενέργειες.

Τέλος, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση απέναντι στους ελιγμούς της εξουσίας και όλων των μηχανισμών ελέγχου που διαθέτει, καθώς αρχίζουν να κάνουν τις κινήσεις τους, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να μην αρκεστούμε σε κενά λόγια, ούτε και να μείνουμε στάσιμοι· είναι ώρα να δράσουμε.

Ένα χαιρετισμό στον σύντροφο Ντιέγο – δύναμη, κράτα γερά.

Συλλογικότητα Επαναστατικός Αγώνας (CLR)
lucharevolucionaria@riseup.net

αγγλικά