Ιταλία: Νεότερα απ’ την πτέρυγα υψηλής ασφαλείας AS2 στη φυλακή της Φερράρα

Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015
Ενημέρωση από την πτέρυγα AS2 στη φυλακή της Φερράρα

Στέλνουμε μερικές αράδες με τα τελευταία νέα μας για την ολοκλήρωση της καταγραφής των γεγονότων.

Στις 28 Φεβρουαρίου ο Αλφρέντο γύρισε από την απομόνωση. Την ίδια μέρα πήρανε απ’ την πτέρυγα τον Γκρατσιάνο.

Πρόκειται για συνέπεια της πειθαρχικής αναφοράς που λάβαμε όλοι μας (Αντριάνο, Φρα, Γκρατσιάνο, Λούτσιο, Μικέλε, Νικόλα) τις μέρες που ακολούθησαν τη διαμαρτυρία μας. Κατηγορούμαστε ότι στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου προσβάλαμε τους δεσμοφυλάκους, όπως και (ακούσατε ακούσατε) για «ταραχές και εξέγερση» (άρθρο 77 του κανονισμού εκτέλεσης σωφρονιστικών κυρώσεων).

Πολύ γενναιόδωρη η κατηγορία στην υπερβολή της, αλλά δεν μπορούμε παρά να ’μαστε περήφανοι που μας αποδόθηκε. Έτσι, αφού περάσαμε τη συνήθη «διαδικασιούλα», πάει να πει το πειθαρχικό συμβούλιο με διευθυντή, αρχιφύλακα, γιατρό και άλλα κεφάλια της φυλακής, καταδικαστήκαμε όλοι μας σε 15 μέρες «αποκλεισμού από τις κοινές δραστηριότητες». Η τιμωρία θα εφαρμοστεί όποτε κι όπως βολεύει περισσότερο τον προγραμματισμό των φυλακών. Δεν ξέρουμε αν θα μας μεταφέρουν έναν έναν στα κελιά απομόνωσης ανά 15νθήμερο, αλλά ξέρουμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες ο καθένας μας θα καταλήξει υπό πειθαρχική κράτηση για δυο βδομάδες.

Στο μεταξύ, έχουν μεταχθεί εδώ ο Τζανλούκα και ο Φράνκο απ’ τη φυλακή της Αλεσσάντρια. Οπότε αυτή τη στιγμή είμαστε εννέα σε έξι κελιά.

Μια αγκαλιά στον Γκρατσιάνο!

Οι αναρχικοί σύντροφοι της πτέρυγας AS2 της φυλακής της Φερράρα.

Πηγή: Informa-azione.info

Francesco Porcu
Gianluca Iacovacci
Lucio Alberti
Graziano Mazzarelli
Francesco Sala
Adriano Antonacci
Alfredo Cospito
Nicola Gai
Michele Fabiani

Casa Circondariale, via Arginone 327, ΙΤ-44122 Ferrara (Ιταλία)