Μεξικό: Βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της τράπεζας Banamex

Σημείωση του Contra Info: Προκήρυξη που μας στάλθηκε στις 6/3/2015 μαζί με τη σύντομη εισαγωγή.
Το ακόλουθο επικοινωνηθέν στέλνεται για τη διάδοσή του· είναι η ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 6ης Μάρτη εναντίον ενός τραπεζικού υποκαταστήματος (Banamex) στο δήμο του Εκατεπέκ ντε Μορέλος στην Πολιτεία του Μεξικό, και συγκεκριμένα επί της οδού Μορέλος, σχεδόν στη γωνία με την οδό Νουέβε ντε Χούνιο, απέναντι απ’ το αθλητικό κέντρο Σιέρβο ντε λα Νασιόν. Καλούμε στην ολοκληρωτική καταστροφή του Κεφαλαίου και ολάκερου του πολιτισμού που τελεί υπό τον παρόντα ζυγό του. Μαχόμαστε και δρούμε άμεσα για τη συνολική απελευθέρωση. Συμφωνούμε στ’ ότι ο πόλεμος λαμβάνει χώρα εδώ και τώρα, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και κόντρα σ’ εμάς τους ίδιους. Αλληλεγγύη σε όλους τους έγκλειστους αναρχικούς συντρόφους ανά τον κόσμο.

*

Έτος 2015.

«… και θα λέγαμε πως δεν υπάρχει δημιουργία δίχως καταστροφή. Η ίδια η έννοια της γέννησης κάποιας καινούργιας ομορφιάς υποδηλώνει πως μια παλιά ασχήμια πήγε καλιά της ή τινάχτηκε συθέμελα. Η ομορφιά προσδιορίζει εν μέρει (αλλά με ακρίβεια) τον εαυτό της με το να καταστρέφει την ασχήμια που δεν είναι αυτή η ίδια.»
Χακίμ Μπέυ

Προς όσες κι όσους αγωνίζονται για τη λευτεριά.

Προς όλες τις συγγενικότητες.

Προς όλα τα συντρόφια που τα σπάνε ανά τον κόσμο.

Προς όσες κι όσους σκέφτονται την άγρια δράση πέρα από καλοβαλμένα σχήματα.

Πέρα απ’ το συμβατικό αγώνα που συμβαίνει κάθε μέρα στους δρόμους προτάσσοντας φοβισμένα να καταπολεμήσουμε το πολιτικό σύστημα βήμα βήμα μέσω ξεφτισμένων και παραπλανητικών τακτικών των “καλώς συμπεριφερόμενων” κοινωνικών ακτιβιστών εντός ενός πλαισίου νομιμότητας, εμείς λέμε πως η μετωπική μαχητική δράση ενάντια στα σύμβολα του Κεφαλαίου είναι ήδη σε εξέλιξη με διάφορες βαθμίδες έντασης. Έχουμε αναγνωρίσει πως αποτελούμε κομμάτι του κοινωνικού πολέμου που διεξάγει το κράτος σε κάθε επίπεδο: από την υποταγή του φοιτητή και του εργάτη στο περιβάλλον που τους επιτάσσει ο κοινωνικός τους ρόλος, μέχρι τις επιχειρηματικές αποφάσεις του Κεφαλαίου που συνεπάγονται φτώχεια και μιζέρια, ο πόλεμος είναι εδώ κι έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας να τον αντιμετωπίσουμε ως είναι.

Έχουμε την εγγύτητα ώστε να πούμε πως η παρανομία μάς διαπνέει πέρα και ξέχωρα από εμάς τους ίδιους, μιας και δεν υιοθετούμε την καθοδηγούμενη σκέψη και τη συνακόλουθή καθημερινή αδράνεια σε αναμονή της πραγματικής οργάνωσης των μαζών. Να καεί η θετικιστική επιστήμη, μαζί με τις κατηγορηματικές προστακτικές της που κατέχουν την απόλυτη αλήθεια! Συγκεκριμένα, δεν προσβλέπουμε μονάχα στην καταστροφή των συμβόλων του Κεφαλαίου και του χρήματος, αλλά και όσων αντιπροσωπεύουν τη δεοντολογική αλήθεια αυτής της κοινωνίας. Ο πόλεμος γίνεται εναντίον των θεσμών της καταπίεσης, είτε αυτοί λέγονται δικαστήρια, φυλακές, σχολεία, ιδρύματα ερευνών, ψυχιατρεία του μυαλού, στρατόπεδα ή τα γνωστά λημέρια όπου καταφεύγουν πολιτικοί και αφεντικά.

Δεν αυτοανακηρυσσόμαστε σαν πρότυπα ή είδωλα προς μίμηση, η δράση μας τοποθετείται στο εδώ και τώρα, και δεν εξιδανικεύουμε τα προοδευτικά ιστορικά συμβάντα που μας εμποδίζουν να στοχεύουμε εναντίον του πραγματικού εχθρού, κι επιπλέον, μας οδηγούν ν’ αντιμετωπίζουμε εχθρούς ακριβώς στο πλάι μας, διστάζοντας να σκεφτούμε την εκμηδένισή τους την κατάλληλη στιγμή. Η δομή της εξουσίας είναι φανερή· απεναντίας, εμείς παραμένουμε στην αφάνεια της στιγμής, είμαστε κι εδώ και σε άλλα μέρη, είμαστε εφήμεροι αλλά και μόνιμοι, και τη συνακόλουθη δράση μας την πάμε ως εκεί που φτάνουμε κι εμείς οι ίδιοι. Δεν θα το μετανιώσουμε να καταφέρουμε τ’ απαραίτητα χτυπήματα, θα είμαστε οι ενοχλητικοί, αυτοί που μπορεί να τους απαρνούνται όλοι, αλλά που θα εξακολουθούν να πράττουν υπό το βάρος της καταπίεσης. Θα αδράξουμε κάθε δυνατό μέσο προκειμένου ν’ αγωνιστούμε για τη λευτεριά.

Με την ευκαιρία, χαιρετίζουμε αλληλέγγυα όλα τα αιχμάλωτα συντρόφια στις διάφορες φυλακές του κόσμου. Να είστε σίγουρες και σίγουροι πως θα εκδικηθούμε για τον εγκλεισμό σας. Το σύντροφο Νίκο Μαζιώτη, το σύντροφο Τσίβο, την Ταμάρα Σολ, τον Ντιέγο Ρίος, τον Φερνάντο Μπάρσενας, τον Φερνάντο Σοτέλο, όλα τα συντρόφια στη Χιλή κι όλα τα συντρόφια σε παράνομη φυγή, ιδίως τη Φελίσιτυ Ράιντερ και το σύντροφο Μάριο Τρίπα, τα συντρόφια στις ελληνικές και ιταλικές φυλακές.

Πόλεμο κοινωνικό, πόλεμο ενάντια στον ίδιο μας τον εαυτό!

Για τη διάδοση του χάους και της εξέγερσης.

Πυρήνας Πόλης Άμεσης Δράσης «Ικνογιότλ»

[‘ικνογιότλ’ στη γλώσσα νάουατλ σημαίνει φτώχεια, μιζέρια, ορφάνια]

απόδοση απ’ τα ισπανικά | στα γαλλικά, αγγλικά