Χιλή: Ενημέρωση για την κατάσταση της απεργού πείνας Νάταλυ Καζανόβα [διορθωμένο]

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση που μας έστειλε η Συλλογικότητα Ενάντια στις Φυλακές Vuelo de Justicia, το καθεστώς απομόνωσης για τη Νάταλυ Καζανόβα δεν άρθηκε. Αυτό που συνέβη ήταν πως οι σωφρονιστικές αρχές επιχείρησαν να την μεταγάγουν στην πτέρυγα 1 των γυναικείων φυλακών του Σαν Μιγκέλ, όπου θα βρισκόταν σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης. Προφανώς η συντρόφισσα αρνήθηκε κάτι τέτοιο, κι επί της παρούσης παραμένει υπό το καθεστώς μερικής απομόνωσης που της έχει επιβληθεί από την αρχή της προφυλάκισής της. Η Συλλογικότητα Ενάντια στις Φυλακές Vuelo de Justicia αναλαμβάνει την ευθύνη για τη σύγχυση που προκλήθηκε από τη βεβιασμένη προηγούμενη ενημέρωση που διακίνησε.

Τα στοιχεία ωστόσο σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Νάταλυ Καζανόβα ισχύουν. Η συντρόφισσα παρουσιάζει σωματική καταπόνηση, υπνηλία και ζαλάδες, ενώ έχει χάσει κάτι παραπάνω από 4 κιλά. Στις 13 Απρίλη, μέρα έναρξης της απεργίας, ήταν 60,8 κιλά και στις 21 Απρίλη ήταν 56,3.

Ισχύει επίσης η πληροφορία πως στις 28 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί η επόμενη ακρόαση για την υπόθεση των συντρόφων στο δικαστικό μέγαρο του Σαντιάγο, προκειμένου να επανακαθοριστούν οι κατηγορίες βάσει των οποίων διώκονται οι Νάταλυ Καζανόβα, Χουάν Φλόρες, Γκιγέρμο Ντουράν και Ενρίκε Γκουσμάν.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ!