Χιλή: Σύντομη ενημέρωση για την εξέλιξη της απεργίας πείνας

Στις 30 Απρίλη 2015 έγιναν γνωστά τα παρακάτω σχετικά με την εξέλιξη της απεργίας πείνας των αναρχικών Χουάν Φλόρες, Νάταλυ Καζανόβα, Γκιγέρμο Ντουράν και Ενρίκε Γκουσμάν:

– Ο Ενρίκε έχει αναστείλει την απεργία από την Πέμπτη 23 Απρίλη, λόγω της σωματικής και ψυχικής καταπόνησης που του προκάλεσε.

– Οι Χουάν, Νάταλυ και Γκιγέρμο συνεχίζουν την απεργία πείνας, δεδομένου πως κανένα από τα αιτήματά τους δεν έχει ικανοποιηθεί μέχρι στιγμής.

– Ο Γκιγέρμο, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, έλαβε άδεια για την μεταγωγή του σε νοσοκομείο της περιοχής που διαμένει προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

– Η Νάταλυ μετήχθη τελικά στην πτέρυγα 1 της φυλακής του Σαν Μιγκέλ, όπου πλέον βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης και κάτω από τον διαρκή έλεγχο των δεσμοφυλάκων.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν νεότερα για την κατάσταση της υγείας των συντρόφων. Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ενημέρωση σχετικά με το νομικό σκέλος της υπόθεσης μετά την ακρόαση για τον επανακαθορισμό των κατηγοριών που έλαβε χώρα στις 28 Απρίλη.

Δύναμη στους αναρχικούς απεργούς πείνας Χουάν, Νάταλυ και Γκιγέρμο!