Χιλή: Σύντομη ενημέρωση από τις γυναικείες φυλακές του Σαν Μιγκέλ

Στις 27 Μάη 2015 η συντρόφισσα Ταμάρα Σολ Φαρίας Βεργάρα μετήχθη παράτυπα και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση από την πτέρυγα 2 των γυναικείων φυλακών του Σαν Μιγκέλ σε αυτές του Σαν Χοακίν, όπου προβλέπεται να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής των 7 ετών και 61 ημερών που της έχει επιβληθεί για τους πυροβολισμούς εναντίον ενός σεκιουριτά της τράπεζας Banco Estado.

Από την άλλη, αργά το απόγεμα της 29ης Μάη η συντρόφισσα Νάταλυ Καζανόβα, σε απεργία πείνας από τις 13 Απρίλη, μετήχθη στην πτέρυγα όπου κρατούνταν μέχρι πρότινος η Ταμάρα Σολ. Η δεσμοφυλακή έφερε ως δικαιολογία για την πολύμηνη απομόνωση της Νάταλυ λόγους ασφαλείας που μπορεί να προέκυπταν από πιθανή συνάντησή της με την Ταμάρα Σολ. Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας της Νάταλυ, παραθέτουμε ένα σύντομο απόσπασμα από το πιο πρόσφατο γράμμα της με ημερομηνία 29/5, το οποίο συντάχτηκε ενόσω ήταν ακόμα στην απομόνωση:

Σήμερα 29 Μάη, μετά από 46 μέρες απεργίας πείνας με λήψη μόνο υγρών, θέλω να επιβεβαιώσω τη συνέχισή της απέναντι στην στην αδιαφορία που επιδεικνύει μέχρι στιγμής η εξουσία και οι θεσμοί της. Το σωματικό μου βάρος σήμερα είναι 51,4 κιλά, έχω χάσει 9,4 κιλά, δηλαδή το 15,4% του σωματικού μου βάρους με την έναρξη της απεργίας (60,8 κιλά), ενώ η υγεία μας συνεχίζει να επιδεινώνεται.