Αλληλεγγύη στον Μάικλ Κιμπλ, σύντροφο αιχμάλωτο στις ΗΠΑ από το 1986

Μπροσούρα ενόψει της 11ης Ιούνη – σε μορφή pdf εδώ.Ο Μάικλ Κιμπλ είναι ένας 50χρονος μαύρος ομοφυλόφιλος αναρχικός, που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη θανάτωση ενός λευκού ομοφοβικού ρατσιστή μισαλλόδοξου. Βρίσκεται αιχμάλωτος στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Χόλμαν στην Αλαμπάμα – εκεί όπου λαμβάνει χώρα η νομιμοποιημένη δολοφονία (θανατική ποινή) από το κράτος. Έχει εκτίσει 29 έτη και αναμένει να εξεταστεί πάλι η υφ’ όρων αποφυλάκισή του τον Δεκέμβρη του 2015, ύστερα από απανωτές απορρίψεις.

Κατά την πρώτη περίοδο του εγκλεισμού του ενστερνίστηκε τον κομμουνισμό, τον οποίο τελικά εγκατάλειψε λόγω της αυταρχικής του δομής, και έγινε αναρχικός μερικά χρόνια αργότερα. Όπως λέει ο ίδιος ο Μάικλ, ο αναρχισμός δεν αφορά την οικοδόμηση μιας ιεραρχικής δομής για την απελευθέρωση κάπου στο μακρινό μέλλον, αλλά το να ζεις τη ζωή σου, ΤΩΡΑ, με τρόπο απελευθερωτικό.

Ο Μάικλ Κιμπλ έχει μια μακρά ιστορία αγώνων κατά της εξουσίας του εγκλεισμού, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, και εξακολουθεί να μάχεται ενάντια στην καταναγκαστική εργασία εντός των τειχών στο πλαίσιο του δικτύου Free Alabama Movement (FAM), μιας συλλογικότητας κρατουμένων σε διάφορες φυλακές της Αλαμπάμα. Ο σκοπός του FAM είναι να επιφέρει αλλαγή στις συνθήκες των φυλακών της Αλαμπάμα. Δεν υπάρχει επικεφαλής ή πρόεδρος ή κάποιος ηγέτης του FAM, σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται σε αντίστοιχες κινήσεις εντός των φυλακών. Επίσης, το δίκτυο δεν αυτοπροσδιορίζεται ως αναρχικό ή αντεξουσιαστικό, διότι σε αυτό συμμετέχουν κρατούμενοι όλων των πεποιθήσεων.

Τον Γενάρη του 2014 το FAM κάλεσε τους κρατουμένους να κηρύξουν αποχή από τα μεροκάματα. Δεν μπήκαν όλοι οι φυλακισμένοι στην απεργία, ωστόσο πήραν ενεργά μέρος αρκετοί κρατούμενοι από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Χόλμαν και Σαιντ Κλαιρ, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, υψηλότερα μεροκάματα για όλους τους εργάτες της βιομηχανίας των φυλακών, όπως και αλλαγή στο σύστημα αναστολών. Αυτή η αποχή από τα μεροκάματα κράτησε μισό μήνα, βρίσκοντας στήριξη σε κάποιες άλλες φυλακές, αλλά και στους δρόμους των πόλεων της Αλαμπάμα. Την έναρξη της απεργίας κήρυξαν πρώτοι όσοι εργάζονταν στην κουζίνα. Λόγω της άρνησής τους να δουλέψουν, οι ανθρωποφύλακες κατέληξαν να μαγειρεύουν και να σερβίρουν αυτοί τους κρατουμένους.

Στις αρχές του 2015 έγιναν ορισμένες άμεσες δράσεις σε φυλακές της Αλαμπάμα. Στις 8 Γενάρη ένας κρατούμενος στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Χόλμαν μαχαίρωσε και περιποιήθηκε με κλοτσίδια δυο ανθρωποφύλακες. Την 1η Μάρτη ένας κρατούμενος δραπέτευσε απ’ τη φυλακή Χόλμαν, αλλά πιάστηκε στη συνέχεια. Την ίδια μέρα, στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Σαιντ Κλαιρ ένας κρατούμενος κατέβηκε σε αποχή από τα μεροκάματα, στο πλαίσιο νέου καλέσματος από το Free Alabama Movement. Ο Μάικλ Κιμπλ, όντας σε απομόνωση, στήριξε την κινητοποίηση κατεβαίνοντας σε συμβολική απεργία πείνας.

Ιστολόγιο με γραπτά του μακροχρόνια
αναρχικού κρατουμένου Μάικλ Κιμπλ:
anarchylive.noblogs.org

Michael Kimble #138017
3700 Holman Unit, Atmore, AL 36503 (USA/ΗΠΑ)