Παρενοχλήσεις των μπάτσων εναντίον συντρόφων του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού Μεξικού

Λάβαμε στις 16 Ιούνη:

Ήδη εδώ και κάποια χρόνια παρατηρούμε την κατασταλτική κλιμάκωση να οξύνεται γύρω από το ελευθεριακό και αναρχικό κίνημα, όπως καταδεικνύεται και από την στρατηγική που χρησιμοποιούν σε τοπικό επίπεδο στην Πόλη του Μεξικού: με την επιβολή υπέρογκων εγγυήσεων, την εφαρμογή του ίδιου πακέτου διώξεων με τα ίδια επιβαρυντικά άρθρα χωρίς να ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κάθε περίπτωση, παρά μονάχα οι κρατικές εντολές, με τις καταδιώξεις και τη μιντιακή στοχοποίηση ως θεμελιώδες στοιχείο των σκευωριών, με τη στοχοποίηση ονομάτων ομάδων (υπαρκτών και μη) ατόμων, χώρων, με την απόδοση σχέσεων εκεί που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν, με το τσουβάλιασμα ολωνών κάτω από μια οπτική καθετότητας, επιχειρώντας να τεκμηριώσουν αρχηγηλίκια, επιδεικνύωντας μια βαθιά άγνοια και/ή απαξίωση για τις αναρχικές ιδέες που καμία σχέση δεν έχουν με αυτή την ιεραρχική λογική.

Από την άλλη πλευρά, πρόθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι να καταχωρήσει τον αναρχισμό ή την «αναρχική συμπεριφορά» στη δικονομική τυποποίηση της τρομοκρατίας, να ασκήσει κατηγορίες για κακουργήματα και να ενεργήσει με παραμέτρους υψίστης ασφαλείας ενώ αργότερα ακυρώνει τις υποθέσεις με το επιχείρημα πως δεν έχει αρκετές αποδείξεις για να στηρίξει το κατηγορητήριο, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτή την απειλή πως «οι έρευνες συνεχίζονται». Έρευνες παράλογες, γεμάτες με αναφορές τελείως αυθαίρετες σε ομάδες ή άτομα τελείως διαφορετικών χώρων.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν οι παρακολουθήσεις και αστυνομικές επιτηρήσεις με στόχο των εκφοβισμό συγκεκριμένων ατόμων και τις προκλήσεις εναντίον συγκεκριμένων χώρων.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής κι όπως συνέβη και με πολλά ακόμα συντρόφια, ομάδες και συλλογικότητες, το όνομα του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού Μεξικού φιγουράρει σε τέτοια δημοσιεύματα, στις «έρευνες» και στις δηλώσεις πολιτικών και μπάτσων.

Θεωρούμε σημαντικό να κάνουμε δημόσια γνωστό πως τις τελευταίες βδομάδες, υποκείμενα που μοιάζουν να είναι όργανα των «ερευνών» της αστυνομίας της Πόλης του Μεξικού κάνουν την εμφάνισή τους έξω από τα σπίτια και τους χώρους εργασίας μερικών εξ’ ημών, εξαπολύοντας απειλές κατά των γειτόνων και συγγενών μας, ισχυριζόμενοι πως φέρουν εις πέρας ένα έργο ασφάλειας κι επιτήρησης.

Πέρα από το να απαιτήσουμε την παύση των τραμπουκισμών, δημοσιοποιούμε αυτή την καταγγελία ως κάλεσμα σε επιφυλακή. Το ξέρουμε πως η καταστολή είναι άρρηκτα συνδεδεμενη με το κράτος του οποίου είμαστε δηλωμένοι εχθροί, το ξέρουμε πως οι φυλακές και οι μπάτσοι τους είναι τα στηρίγματα της εξουσίας τους και των κυριαρχικών προθέσεών τους, όπως κι ότι η δράση μας γύρω από ένα σκεπτικό κατά του εγκλεισμού, σε στήριξη και πλαισίωση των αιχμάλωτων συντρόφων έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση με τις προθέσεις τους.

Αλλά ξέρουμε επίσης πως η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ!

Σ’ αυτό το πλαίσιο απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε άτομα, συγγενικές ομάδες και συλλογικότητες, στα συντρόφια με τα οποία έχουμε συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια να παραμείνουν σε επιφυλακή και να συνεχίσουν να μας δίνουν την αλληλεγγύη τους, όπως το έχουν πράξει μέχρι στιγμής.

Κάτω τα τείχη των φυλακών!

Λευτεριά σ’ όλους κι όλες!

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Μεξικού