Σαντιάγο: Επίθεση με βόμβες μολότοφ σε αλληλεγγύη στα έγκλειστα συντρόφια

Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία: Επιθετική αλληλεγγύη. Ο κοινωνικός πόλεμος δεν σταματά: Λευτεριά σε Ενρίκε, Χαβιέρ και Τάτο!
Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία: Επιθετική αλληλεγγύη. Ο κοινωνικός πόλεμος δεν σταματά: Λευτεριά σε Ενρίκε, Χαβιέρ και Τάτο!

Λάβαμε στις 18 Ιούνη:

Την Παρασκευή 12 Ιούνη πραγματοποιήσαμε μια ελάχιστη χειρονομία δράσης και προπαγάνδας σε μία από τις εισόδους/εξόδους της πανεπιστημιούπολης USACH σε αλληλεγγύη στα συντρόφια Ενρίκε Γκουσμάν, Νατάλια Κογιάδο, Χαβιέρ Πίνο και στους μακροχρόνια έγκλειστους αναρχικούς στο πλαίσιο του διεθνούς καλέσματος της 11ης Ιούνη. Η άγρια αγέλη μας μπλόκαρε τον δρόμο και συγκρούστηκε για μερικά λεπτά με τη μπάσταρδη μπατσαρία εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ.

Από τις 13/14 Απρίλη τα συντρόφια Νάταλυ, Χουάν και Γκιγέρμο ξεκίνησαν μια απεργία πείνας απαιτώντας, αναμεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του συντρόφου Ενρίκε Γκουσμάν, ο οποίος είχε προφυλακιστεί λόγω των δεσμών αλληλεγγύης που διατηρούσε με τα συντρόφια που στοχοποιούνται από το κράτος ως τρομοκράτες. Είναι ξεκάθαρο πως οι προθέσεις αυτών των τρισάθλιων υποκειμένων της Εισαγγελίας Νότου που παριστάνουν τους σπουδαίους είναι να απομονώσουν τα αδέρφια μας, στήνοντας ένα θέατρο όπου οποιοδήποτε κοντινό ατομο αναλαμβάνει μια θέση σύγκρουσης με την εξουσία και αξιοπρεπούς αλληλεγγύης πρόκειται να τιμωρηθεί με εγκλεισμό. Είναι σαφές πως η κατασκευή αυτού του θεάματος συνεχίζεται, κι απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το γεγονός πως η αρχική απόφαση αντικατάστασης του μέτρου της προφυλάκισης με αυτό του πλήρους κατ’ οίκον περιορισμού για τον Ενρίκε στις 5 Ιούνη -λόγος για τον οποίο τερμάτισε η απεργία πείνας, ακυρώθηκε τελικά στις 9 Ιούνη σε μια δικαστική αίθουσα γεμάτη ψευδοδίκαιους, στέλνοντας εκ νέου τον σύντροφο στη φυλακή-εταιρεία Σαντιάγο 1. Η οργή και η θλίψη μάς πλημμυρίζει: σύντροφε, μακάρι η φωτιά αυτής της δράσης να φωτίσει τις μέρες σου.

Από την άλλη δεν ξεχνάμε τα συντρόφια Νατάλια Κογιάδο και Χαβιέρ Πίνο, που συνελήφθησαν μετά τον εμπρησμό ενός λεωφορείου της γραμμής 210 της εταιρείας Transantiago. Ο οδηγός έριξε υποτίθεται φως στην υπόθεση καταθέτοντας πως τα 2 συντρόφια ήταν τα τελευταία άτομα που κατέβηκαν από το λεωφορείο προτού ξεκινήσει να φλέγεται, κάτι που οδήγησε στη σύλληψη τους στα πέριξ του σημείου. Μακριά από λογικές αθωότητας ή ενοχής που ποσώς μας ενδιαφέρουν, εμείς αναγνωρίζουμε την ξεκάθαρη στάση των αδερφιών μας στο πως αντιμετωπίσαν την εξουσία, με το κεφάλι ψηλά και την κραυγή «κάτω η ανθρωποκεντρική πατριαρχική κοινωνία», κάτι που καταμαρτυρά τις πεποιθήσεις τους, και μας κάνει να στείλουμε την μαχητική αλληλεγγύη μας ως ελάχιστη χειρονομία.

[…] Ένας πόλεμος είναι σε εξέλιξη. Κάθε δευτερόλεπτο σφάζονται 321 ζώα εκτροφείου. Κάθε χρόνο περίπου 200 δις λίτρα γάλα παράγονται από τον βιασμό αγελάδων «γαλακτοπαραγωγής». Εννιά δις κοτόπουλα δολοφονούνται ετησίως προκειμένου οι σαρκοβόροι μπάσταρδοι να δειπνήσουν με αίμα και σαπίλα. Συχνά πυκνά ακούμε αυτά τα νούμερα και τα περνάμε στα ψιλά. […] Όσο δεν δίνεται ένα τέλος στην καταστροφή του πλανήτη δεν πρόκειται να υπάρξει τέλος στην καταστροφή ιδιοκτησίας. Όσο ακόμα κι ένα Ζώο συνεχίζει να είναι σκλαβωμένο, όσο υπάρχει έστω κι ένας εκμεταλλευτής από ικανοποίηση ή κέρδος, τότε πάντοτε θα υπάρχει κάποιος να πάρει τη θέση ενός φυλακισμένου ακτιβιστή του Μετώπου Απελευθέρωσης των Ζώων. […]
Ουόλτερ Μποντ, 3/11/2011

Στεκόμαστε αλληλέγγοι/ες στον μακροχρόνια αιχμάλωτο σύντροφο Μάριους Μέισον, οικοαναρχικό που συνελήφθη τον Μάρτη του 2008 και καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλακής για διάφορες άμεσες δράσεις υπεράσπισης της Γης. Χαιρετίζουμε τον οικοαναρχικο σύντροφο Έρικ ΜακΝτέιβιντ, ο οποίος ήταν έγκλειστος από το Γενάρη 2006 ως τον Γενάρη 2015, κατηγορούμενος για «συνωμοσία με στόχο τη φθορά και την καταστροφή ιδιοκτησίας με φωτιά και εκρηκτικά».

Δεν ξεχνάμε τον βεγκάνο και στρέιτ-ετζ σύντροφο Ουόλτερ Μποντ, φυλακισμένο ακτιβιστή του Μετώπου Απελευθέρωσης των Ζώων. Ο Ουόλτερ συνελήφθη το καλοκαίρι 2010 και καταδικάστηκε σε συνολικά 12 χρόνια και 3 μήνες για τους εμπρησμούς μιας φάμπρικας εκδοράς προβάτων στο Ντένβερ του Κολοράντο, μια φάμπρικα γούνας στο Σωλτ Λέικ Σίτυ της Γιούτα, και στο εστιατόριο Tiburon στο Σάντυ της Γιούτα, που εμπορευόταν φουά γκρα. Ο σύντροφος έχει μια μακρά πορεία αγώνων ενάντια στην κατανάλωση ναρκωτικών και κόντρα στη ζωική εκμετάλλευση, μια από τις δράσεις του ήταν η καταστροφή ενός από τα μεγαλύτερα εργαστήρια μεθαμφεταμίνης το 1996 στην Αϊόβα.

Αγγαλιάζουμε το διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης της 11ης Ιούνη σε στήριξη στα συντρόφια που εκτίουν πολυετείς καταδίκες. Η επίθεσή μας έγινε και για σας, γιατί δεν αναγνωρίζουμε ούτε σύνορα ούτε σημαίες.

Κλείνοντας, πιστεύουμε πως η δράση αυτή είναι σαφής απόδειξη πως δεν λησμονούμε τα αιχμάλωτα συντρόφια μας που με ακεραιότητα αποφάσισαν να διαβούνε μονοπάτια ακυβέρνητα, διαδρομές ενεργούς αλληλεγγύης, ατραπούς σαμποτάζ και ζωικής απελευθέρωσης αναλαμβάνοντας τις συνέπειες, κι εν προκειμένω τη φυλακή που χρησιμοποιείται από το κράτος ως δομή εξόντωσης για να ξεκάνει τα αδέρφια μας, κάτι που ούτε κατάφερε ούτε θα καταφέρει, μιας και υπάρχει ένα σύνολο από ιδέες, πρακτικές και πεποιθήσεις που η εξουσία δεν μπορεί να κουμαντάρει.

Οι προσβολές του Ενρίκε στα κοράκια του Τύπου, πιστού συμμάχου της εξουσίας, η αποφασιστηκότητα της Τάτο όταν βάδιζε μπροστά στις βρομερές κάμερες της τηλεόρασης, οι κραυγές του Χαβιέρ, και μια ολάλερη ζωή αγώνα των μακροχρόνια έγκλειστων αναρχικών συντρόφων αποτελούν πιστή αντανάκλαση των πεποιθήσεων και της αμετανοησίας τους.

Όσο υπάρχουν αξιοπρεπή και αποφασισμένα συντρόφια που αντιπαλεύουν την εξουσία κάτω από οποιαδήποτε αντιξοότητα, εμείς στο δρόμο δεν πρόκειται να τα ξεχάσουμε, ούτε θα παραμείνουμε αδρανείς, τις αναρχικές ιδέες μας τις κάνουμε πράξη γιατί αυτές είναι οι πεποιθήσεις της ζωής μας, που στη συγκεκριμένη περίπτωση τις υλοποιήσαμε στη μειοφηφική μάχη με τις αστυνομικές δυνάμεις, δικαιώνοντας τις οδομαχίες ως προπαγάνδα, σύγκρουση κι αλληλεγγύη που διαπερνά τα κρύα κελιά της κοινωνίας του εγκλεισμού.

Η γλώσσα της φωτιάς κάθε μπουκαλιού βενζίνης να διαδοθεί άγρια κι αντεξουσιαστικά για κάθε συντρόφι αιχμάλωτο του κράτους/Κεφαλαίου!

Εμπρηστική αλληλεγγύη στα μακροχρόνια έγκλειστα αναρχικά συντρόφια όλων των τάσεων που αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία στη Χιλή και σ’ όλο τον κόσμο!

Λευτεριά σε Χουάν Φλόρες, Νάταλυ Καζανόβα, Γκιγέρμο Ντουράν, Ενρίκε Γκουσμάν, Νατάλια Κογιάδο και Χαβιέρ Πίνο!

Ούτε μια στιγμή σιωπής: μια ζωή στη μάχη!

Για τη συνολική απελευθέρωση: η φλόγα είναι η δράση!

ΑΓΡΙΑ ΑΓΕΛΗ ΖΩΩΝ
ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΠΕΤΟ