Αθήνα: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη

Λάβαμε στις 14 Ιούλη:

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι απορρίφθηκε τελικά από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η αίτηση αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συντρόφισσας του Γεράσιμου Τσάκαλου, μέλους της ΣΠΦ, παρά τη θετική εισήγηση που είχε κάνει ο εισαγγελέας Ασπρογέρακας.

Η ίδια η Εύη μετά και τη δεύτερη απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευ. Νικόπουλο είχε δηλώσει:

Η αρχική στοχοποίησή μου δεν ήταν καθόλου τυχαία και σίγουρα ουδέποτε υπήρξε για μένα το τεκμήριο της «αθωότητας». Κι αυτό γιατί έπρεπε να βρεθεί κάποιος τρόπος για να πάρουν την εκδίκησή τους για τη δράση της ΣΠΦ. Κι έτσι εγώ, από τρόπαιο της αντιτρομοκρατικής μπροστά στα ΜΜΕ, μέσα στο ανακριτικό γραφείο μετατράπηκα σε «αχίλλειο πτέρνα» της ΣΠΦ.

Ένας ανήθικος συναισθηματικός εκβιασμός με ουσιαστικό θύμα αυτής της τακτικής εμένα, που παραμένω άδικα μέσα στη φυλακή τόσο καιρό. Όσο ξεκάθαρα κι αν δηλώνω ότι ποτέ δεν ήμουν μέλος της ΣΠΦ, ούτε είχα καμία απολύτως σχέση με το σχέδιο απόδρασης –και γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένα στοιχείο– συγκεκριμένα αυτιά παραμένουν εσκεμμένα ερμητικώς κλειστά.

Παράλληλα πριν από λίγο καιρό είχε απορριφθεί από το δικαστικό συμβούλιο, με πρόεδρο την Ισιδώρα Πόγκα, το αίτημα της μητέρας Αθηνάς Τσάκαλου για άρση του περιοριστικού όρου που της απαγορεύει την έξοδο από τα όρια του νησιού της Σαλαμίνας, για να βλέπει τα παιδιά της.

Ο Νικόπουλος, η Πόγκα, αλλά και άλλοι «υπηρέτες» της δικαιοσύνης βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κράτος μέσω της δικαστικής εξουσίας στην ΕΟ ΣΠΦ, ειδικά μετά το σχέδιο απόδρασης που αποκαλύφθηκε. Οι σύντροφοί μας ήταν και συνεχίζουν να είναι εχθροί του κράτους και κάθε εξουσίας με όλα τα μέσα που πληρώνουν το τίμημα των επιλογών τους, όμως από το σημείο αυτό έως την ομηρία συγγενών μελών της οργάνωσης με προφανή στόχο τον «παραδειγματισμό» μελών οργανώσεων, πολιτικών κρατουμένων, αλληλέγγυων κλπ η απόσταση είναι μεγάλη. Μεγάλο μερίδιο της ευθύνης έχει ο υπουργός δικαιοσύνης Παρασκευόπουλος και η κυβέρνηση συνολικά. Μιας κυβέρνησης που ο «τσαμπουκάς» της εξαντλήθηκε πάνω στις πλάτες των πολιτικών κρατούμενων και των συγγενών τους, γιατί κατά τα άλλα είναι πλήρως υποταγμένη στις απαιτήσεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και των μηχανισμών του (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) υπογράφοντας νέο μνημόνιο γενοκτονίας του πληθυσμού. Οι αιχμάλωτοι του κράτους αλλά και οι συγγενείς τους που διώκονται δεν είναι μόνοι τους… Αυτή η υπόθεση δε θα τελειώσει έτσι… Δεν θα αφεθεί να τελειώσει έτσι…

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΟΠΛΙΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΣΑΚΑΛΟΥ