Λονδίνο: Διακοπή συνεδρίασης SWP-ΣΥΡΙΖΑ, σε αλληλεγγύη προς συντρόφια αιχμάλωτα του ελληνικού κράτους

Στο Λονδίνο το Σάββατο, 11 Ιούλη, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (SWP) διοργάνωσε μια δημόσια συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν περί τα 1000 άτομα, με ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένας εκ των ομιλητών.

Ωθούμενοι/ες απ’ την αποστροφή που νιώθουμε για την εξουσιαστική πολιτική του SWP, απολογητών του πατριαρχικού βιασμού, και προκειμένου να καταστήσουμε σαφές στον ΣΥΡΙΖΑ ότι, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν προσφεύγουν, η φυλάκιση επαναστατών μαχητών συντρόφων μας δεν θα τους περάσει ήσυχα κι ωραία, μια μικρή ομάδα αναρχικών συνωμοτών πήραμε την απόφαση να διακόψουμε τη συνάντησή τους.

Καταφέραμε να σπάσουμε την «περιφρούρηση» των φουσκωτών τους και κινηθήκαμε προς το βήμα των ομιλητών, όπου ξεδιπλώσαμε ένα πανό που δήλωνε: «Αλληλεγγύη σε φυλακισμένους αναρχικούς, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ», φωνάζοντας συνθήματα κατά των φυλακών.

Με το που πήγαμε να διαφύγουμε, φάγαμε άγριο πέσιμο – ένα συντρόφι το αρπάξανε από τα μαλλιά, μας κλέψαν το πανό, εκτόξευσαν απειλές κατά της ζωής μας, μας συνέκριναν με ναζήδες, μας τραβολογάγανε απ’ τα ρούχα, και πάει λέγοντας.

Αυτό το επίπεδο βίας ήταν απρόσμενο, αλλά αποκάλυψε την αυταρχική φύση του SWP. Κάποιοι/ες μέσα από το πλήθος αντιτάχθηκαν στο βίαιο πέσιμο που μας έγινε, κι ελπίζουμε πως τους έγινε ξεκάθαρο τι είδους οργάνωση είναι το SWP.

Φωτιά στις φυλακές!

Καμιά ειρήνη για τον ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που τα συντρόφια μας σαπίζουν στα κελιά τους!

Για την κοινωνική επανάσταση κι έναν ένοπλο λαό!

πηγή: insurrection news μέσω rabble