Ουάσινγκτον: Δράση αλληλεγγύης στην ελληνική πρεσβεία

Ανακοινωθέν που λάβαμε στις 11 Αυγούστου 2015:

Δεκάδες απ’ τους αδερφούς και τις αδερφές μας στην Ελλάδα είναι σήμερα φυλακισμένοι/ες. Οι λόγοι για τους οποίους βρίσκονται έγκλειστοι/ες κυμαίνονται από εναντίωση στα καταπιεστικά καθεστώτα μέχρι το γεγονός ότι είναι απλά συγγενείς ενός στοχοποιημένου αναρχικού.

Εμείς μιλάμε ανοιχτά όχι μόνο για την αδιαμφισβήτητη απελευθέρωσή τους, αλλά και για την αποξήλωση της κρατικής δομής που καταπιέζει όλους τους ανθρώπους, παντού.

Ως αναρχικοί/ές στην κατεχόμενη περιοχή που ’ναι γνωστή ως Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, γνωρίζουμε ότι η εκλογική πολιτική ποτέ δεν θα αντιπροσωπεύσει τα όνειρα του λαού. Οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ το κατέστησαν αυτό απολύτως σαφές. Όσοι κι όσες βρίσκονται στην εξουσία ποτέ δεν θα προστατεύσουνε τον λαό.

Αυτό που υποστηρίζουμε εμείς δεν είναι ν’ απολυθούν οι δεσμοφύλακες, αλλά να μπει φωτιά στις ίδιες τις φυλακές. Δεν υποστηρίζουμε πως θα πρέπει να καθαριστούν τα σκαλοπάτια από πάνω μέχρι κάτω, αλλά να μην υπάρχουν καν σκαλοπάτια.

Ο αγώνας στην Ελλάδα είναι πραγματικός. Είναι ένας αγώνας που χρειάζεται να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η αποψινή μας δράση είναι μια μικρή ένδειξη αλληλεγγύης στα συντρόφια μας. Ελπίζουμε ν’ αφυπνίσουμε τ’ αδέρφια μας όπως έχετε αφυπνίσει τα δικά σας. Η μόνη λύση είναι η επανάσταση.