Χιλή: Αντιπατριωτικές κουβέντες από τη Φυλακή Υψηλής Ασφαλείας του Σαντιάγο

Συνεισφορά των ανατρεπτικών κρατουμένων Φρέντυ Φουεντεβίγια, Μαρσέλο Βιγιαρροέλ και Χουάν Αλίστε για την εκδήλωση αντικουλτούρας που πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτέμβρη 2015 στην πλατεία Γιουνγκάι, στο Σαντιάγο της Χιλής, ενάντια στις ετήσιες πατριωτικές φιέστες του διημέρου 18-19 Σεπτέμβρη:

Ξερνάμε πάνω στην πατρίδα σας και στη σημαία σας…

Χαιρετίζουμε με ειλικρινή αντεξουσιαστική στοργή όσες/ους αυτόκλητες/ους συμμετέχουν στη διαρκή αγκιτάτσια για την καταστροφή της κοινωνίας του εγκλεισμού, για την άμεση αλληλεγγύη στις/στους μαχόμενες/ους αιχμάλωτες/ους ενάντια στην καπιταλιστική δημοκρατική τάξη, για το τέλος των δεσμών που μας καταπιέζουν.

Ενστερνιζόμαστε με εξεγερτική αδελφοσύνη όσες/ους δεν τα παρατάνε, μήτε ξαποστένουν μέχρι να δούνε καθεμία και καθέναν από μας να βαδίζουμε στα κρυφά σε κάμπους, βουνά, ακτές, ερήμους και πολιτείες, φέροντας το σθένος της μνήμης αντίστασης και μάχης όσων χάθηκαν, όσων βγήκαν στην παρανομία, όσων αιχμαλωτίστηκαν, αλλά ποτέ τους δεν νικήθηκαν.

Σφίγγουμε τα δεσμά μας και τα χέρια μας που είναι καθαρά από τα πατριωτικά σκατά των εορτασμών βαστάζων και σκλάβων της επίσημης Ιστορίας. Δεν γιορτάζουμε, ούτε μνημονεύουμε ΤΙΠΟΤΑ από την Ιστορία αυτού του κράτους-έθνους δολοφόνου! Δεν γιορτάζουμε καμιά από τις φιέστες του, ούτε και υιοθετούμε κανένα από τα σύμβολά του που δεν μας αντιπροσωπεύουν.

Είμαστε διεθνιστές, πιστεύουμε σε έναν κόσμο δίχως σύνορα και δρασκελίζουμε τις γεωγραφίες με τις επίμονες πολεμικές μας ιαχές. Βαδίζουμε μαζί με τους λαούς, τις κοινότητες και τις ατομικότητες που αρνούνται τη ζωή-κονσέρβα του εμπορεύματος, αυτή που παράγεται στη σειρά, που καλλιεργείται από και για την καταστροφή του πλανήτη και κάθε όντος που κατοικεί σε αυτόν.

Από τη Φυλακή Υψηλής Ασφαλείας του Σαντιάγο της Χιλής στέλνουμε όλη μας την αγάπη κι επαναστατικό σεβασμό στη συντρόφισσα και αδερφή μας Εύη Στατήρη, σε απεργία πείνας εδώ και 5 μέρες στις φυλακές του Κορυδαλλού στην Ελλάδα και σε όλα τα αναρχικά συντρόφια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που κρατούνται από το εν λόγω κράτος.

Στέκουμε στοργικά πλάι στη Νάταλυ, στον Χουάν και στον Ενρίκε, αιχμαλώτους του χιλιανού κράτους στο πλαίσιο της αποκαλούμενης «υπόθεσης βόμβες 2». Στον ένα χρόνο από τη σύλληψη της Νάταλυ και του Χουάν τους λέμε: Συνεχίστε την αντίσταση, μην χάνετε το σθένος σας, εμπρός με τη δύναμη και την υπέροχη ορμή της συνενοχής σας.

Στις ανατρεπτικές, αυτόνομες κι ελευθεριακές καρδιές μας βρίσκονται πάντοτε οι Σολ Βεργάρα, Νατάλια Κογιάδο, Χαβιέρ Πίνο, Κλαούντιο Βαλενσουέλα, Σέρχιο Άλβαρες, Ιγκνάσιο Μουνιός… στέκουμε επίσης αλληλέγγυοι στις/ους Νατάλια Αλβαράδο, Μαρία Πας Βέρα, Αμαρού Σουνίγα, Καμίλα Σανουέσα και Ιγκνάσιο Γκονζάλες, και όλα τα συντρόφια που τα ονόματά τους δυστυχώς μεγαλώνουν τη λίστα των αιχμαλώτων του αγώνα.

Χωρις να ξεχνάμε τα καρντάσια μας που είναι αιχμάλωτα του ισπανικού κράτους: Φρανσίσκο Σολάρ και Μόνικα Καμπαγέρο.

ΔΙΧΩΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ, ΔΙΧΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ, ΔΙΧΩΣ ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΖΕΡΙΑ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Με τον αδερφό μας Κάρλος Γκουτιέρρες Κιδουλέο να βαδίζει στ’ αρχέγονά του χώματα…*

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Φρέντυ Φουεντεβίγια
Μαρσέλο Βιγιαρροέλ
Χουάν Αλίστε

Φυλακή Υψηλής Ασφαλείας / Σαντιάγο
Χιλή, 19 Σεπτέμβρη 2015

στα ισπανικά

* Ο σύντροφος Κάρλος Γκουτιέρρες Κιδουλέο, επίσης κατηγορούμενος για την «υπόθεση σεκιούριτυ», αποφυλακίστηκε στις 10 Σεπτέμβρη 2015, έπειτα από συντομευμένη δίκη κατά την οποία αποδέχτηκε την ενοχή του για τις κατηγορίες που του αποδίδονταν.