Ισπανία: Απελευθέρωση κουνελιών στη Βαρκελώνη

Τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία, και συγκεκριμένα στην Καταλονία, η εκτροφή κουνελιών έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση και πολλές φάρμες έχουνε κλείσει τα τελευταία 5 χρόνια.

Αρκετές φορές μάς έτυχε να παρακολουθούμε πιθανούς στόχους, και με το που πλησιάζαμε για να δούμε τα μέτρα ασφαλείας που παίζουν μέσα, βρίσκαμε τους χώρους εγκαταλειμμένους.

Αντίστοιχα μπορούμε να βεβαιώσουμε πως οι δράσεις για την Απελευθέρωση Ζώων παρουσιάζουν κάμψη στην ισπανική επικράτεια από τη στιγμή που ξέσπασε η εν λόγω κρίση. Αυτό πιθανώς οφείλεται στην έλλειψη πόρων όσων συμμετέχουμε σε αυτόν τον αγώνα, αλλά και στη μετανάστευση προς άλλους αγώνες από πλευράς πολλών ατόμων.

Στις 20 Σεπτέμβρη 2015, όμως, βγήκαμε απ’ τον προσωρινό μας λήθαργο και κατευθυνθήκαμε μες στη νύχτα σ’ ένα εκτροφείο κουνελιών στην επαρχία της Βαρκελώνης, απελευθερώνοντας 20 από τα ζώα που υπήρχαν εκεί.

Σε αυτήν τη δράση ήταν μονάχα 20, αλλά ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες με τις οποίες θα μπορούσαμε να λευτερώσουμε πολύ περισσότερα και να κάνουμε ζημιά σε αυτήν τη δολοφονική βιομηχανία. Πιστεύουμε πως αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να καταφέρουμε χτυπήματα και να γκρεμίσουμε μια και καλή τη βιομηχανία αυτήν που με το ζόρι επιβιώνει εδώ και κάμποσα χρόνια.

Έχουμε επίγνωση πως αυτό εξαρτάται από την οργανωτική μας ικανότητα και την αποφασιστικότητά μας, αλλά, όπως έχει συμβεί σε άλλους τόπους όπου πραγματοποιήθηκαν αποτελεσματικές καμπάνιες, μπορούμε να κλείσουμε τα λίγα εκτροφεία που απομένουν.

Αφιερώνουμε αυτήν τη δράση στις/ους αναρχικές/ούς που χτυπήθηκαν απ’ την καταστολή στο πλαίσιο των επιχειρήσεων «Πανδώρα» και «Πινιάτα», όπως και στους αιχμαλώτους που κατηγορούνται για συμμετοχή στο «Κομάντο Ματέο Μορράλ».

Στέλνουμε επίσης μια ζεστή αγκαλιά στην Εύη Στατήρη, η οποία τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες έχει τερματίσει την απεργία πείνας που διεξήγαγε, δεδομένου ότι οι ελληνικές αρχές αποδέχτηκαν την αποφυλάκισή της.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΖΩΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων – Η φαμίλια Αγριογούρουνων, η Νυφίτσα και η Κουκουβάγια

στα ισπανικά | πορτογαλικά, αγγλικά