Ισπανία: Παράταση της προφυλάκισης για Μόνικα και Φρανσίσκο και νέα αντιαναρχική επιχείρηση

Ενημέρωση που λάβαμε προ ολίγου από αλληλέγγυους συντρόφους:

Την Τρίτη 27 Οκτώβρη έλαβε χώρα η ακροαματική διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα αποφασιζόταν αν θα παρατεινόταν η περίοδος προφυλάκισης της Μόνικα Καμπαγέρο και του Φρανσίσκο Σολάρ, ή αν θα τους αποφυλάκιζαν σε αναμονή εκδίκασης της υπόθεσης. Η απόφαση βγήκε σήμερα 28/10, και είναι αυτή της παράτησης της προφυλάκισης.

Παρά το γεγονός πως η ισπανική νομοθεσία ορίζει τα δυο χρόνια ως το μέγιστο όριο που κάποιο άτομο μπορεί να παραμείνει προφυλακισμένο, το ισπανικό κράτος έχει τη δυνατότητα να την παρατείνει (με το επιχείρημα πως συντρέχει κάποιος ειδικός λόγος σε σχέση με την υπόθεση) για 2 ακόμα χρόνια, όπως και συνέβη.

Πριν από 2 χρόνια, στις 13 Νοέμβρη 2013, η Μόνικα Καμπαγέρο και ο Φρανσίσκο Σολάρ συνελήφθησαν μαζί με 3 ακόμα άτομα, για τα οποία η υπόθεση έχει κλείσει, και έκτοτε βρίσκονται σε καθεστώς προφυλάκισης αναμένοντας δίκη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, πρόκληση φθορών και συνωμοσία.

Την ίδια μέρα με την ανακοίνωση της απόφασης οι μπάτσοι συλλαμβάνουν 9 άτομα κατά τη διάρκεια νέας αντιαναρχικής επιχείρησης στη Βαρκελώνη και στη Μανρέσα, μετά από μπούκες σε 10 σπίτια και στέκια.

Απέναντι σε όλο δαύτο αυτό που απομένει σε μας είναι να αντέξουμε στα χτυπήματα και να προχωρήσουμε μπροστά, αποδεικνύοντας πως τα συντρόφια δεν είναι μόνα τους και πως η εξουσία δεν θα μπορέσει να ανακόψει την αλληλεγγύη μας.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ/ΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ!