Μαδρίτη: Ενημέρωση από την συγκέντρωση αλληλεγγύης της 31/10/2015

Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ της 31ης Οκτώβρη 2015 στην πλατεία του Λαβαπιές για να διαδηλώσουν ενάντια στην καταστολή και στην προφυλάκιση του συντρόφου Ενρίκε μετά την τελευταία αντιαναρχική επιχείρηση σε Βαρκελώνη και Μανρέσα.

Κατά τις 20:30 ο συγκεντρωμένος κόσμος άρχισε να πορεύεται στους δρόμους της συνοικίας κι όταν έφτασε στη συμβολή των οδών Εστούδιος και Ντούκε ντε Άλμπα (κοντά στην πλατεία Μαγιόρ) οι μονάδες καταστολής ταραχών εφόρμησαν αρπάζοντας το πανό από τα χέρια των συντρόφων και διαλύοντας την πορεία. Έγιναν αρκετοί έλεγχοι/ταυτοποιήσεις, αλλά όχι κάποια προσαγωγή (υπόψη πως σύμφωνα με τον νέο νόμο περί πολιτικής προστασίας, γνωστό και ως νόμο-φίμωτρο, η οργάνωση μη αδειοδοτημένων διαδηλώσεων μπορεί να επισύρει πρόστιμο των 6.000 ευρώ).

Κατά τη διάρκεια της πορείας στους δρόμους του Λαβαπιές φωνάχτηκαν και πατήθηκαν αντικατασταλτικά συνθήματα και για τη λευτεριά των έγκλειστων συντρόφων.

Ο σύντροφος Ενρίκε Κοστόγια οδηγήθηκε στη φυλακή του Σότο ντελ Ρεάλ στη Μαδρίτη. Μπορείτε να του γράψετε στην ακόλουθη διέυθυνση:

Enrique Costoya Allegue
CP Madrid V Soto del Real
Ctra M-609, km 3,5 Módulo 15
28791 Soto del Real (Madrid)