Ουρουγουάη: Αλληλεγγύη στην κατάληψη C.O.S.A που απειλείται με εκκένωση στην Πορτογαλία

Από την Ουρουγουάη μέχρι την Πορτογαλία, από την Κίνα μέχρι τη Νορμανδία, η ιδιωτική ιδιοκτησία είναι ο θεμέλιος λίθος του συστήματος. Του ίδιου που κάνει τα πάντα για να τιμωρήσει όσους καταπιάνονται με τη βεβήλωση της αγίας ιδιοκτησίας.

Σε αυτά τα μέρη (Ουρουγουάη), περισσότερο από 24% του πληθυσμού είναι καταληψίες, ωστόσο το κράτος και το Κεφάλαιο συνεχίζουν να εντείνουν τις διώξεις αυτών των πρακτικών, κυρίως σε ζώνες που προορίζονται για τα μεσαία στρώματα ή τους πλούσιους. Αλλά η ανάγκη (και για κάποιες/ους η πεποίθηση) μας έχει κάνει να καταλάβουμε πως η ιδιοκτησία δεν μπορεί ποτέ να τεθεί πάνω από τη ζωή, και πως δεν υπάρχει νόμος μήτε φυλακή που θα κάνει τους ανθρώπους να μην αναγνωρίζουμε πως όλες κι όλοι χρειαζόμαστε ένα μέρος για να μείνουμε και να αναπτύξουμε τα σχέδια της ζωής μας.

Η απόφασή μας να καταλαμβάνουμε χώρους για την ατομική και συλλογική μας εξέλιξη μάς έχει καταστήσει σε διάφορες περιπτώσεις στόχους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Κάποιες/οι έχασαν τα σπίτια τους και/ή τους ασκήθηκαν διώξεις, αλλά πολλοί επίσης κατορθώσαμε να αντισταθούμε συλλογικά στις εκκενώσεις, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην αυτοοργάνωση και στις αλληλέγγυες χειρονομίες αμέτρητων ατόμων, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μας ήταν τελείως άγνωστα, κι όμως στάθηκαν αδέρφια μας στον αγώνα ενάντια στο Κεφάλαιο και στο κράτος.

Από τούτα τα μέρη τα τόσο μακρινά θέλουμε να στείλουμε μια αλληλέγγυα αγκαλιά σε όσες/ους αντιστέκονται στην εκκένωση της κατάληψης C.O.S.A στην Πορτογαλία. Λόγω της απόστασης η χειρονομία μας περιορίζεται σ’ αυτές τις κουβέντες και στο γεγονός πως συνεχίζουμε να καταλαμβάνουμε και να διαχέουμε τον αγώνα για την καταστροφή αυτού του συστήματος, εφαρμόζοντας στην καθημερινότητά μας τις οριζόντιες κι αυτοοργανωμένες κοινοτικές εμπειρίες που αποζητάμε να διαδώσουμε.

Αυτό που έχουμε να πούμε στο κράτος και στους μπουρζουάδες είναι: κάτω τα ξερά σας από τα κοινωνικά μας κέντρα!

Ενάντια στις εκκενώσεις, αλληλεγγύη και κατάληψη!

Πυρήνας Αγωνιζόμενων Καταληψιών (Ουρουγουάη, Λατινοαμέρικα)