Αθήνα: Στιγμιότυπα σύγκρουσης της 12ης Νοέμβρη

Απ’ όσα είδαμε και μάθαμε από συντρόφια (υπάρχουν υποθέτουμε κι άλλα που δεν τα ‘χουμε υπόψη). Το βίντεο είναι από τα αλάνια του ALFA TV:

Κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης στο Μουσείο κόσμος κυνήγησε πεζή περιπολία μπάτσων και τσάκισε τουλάχιστον ένα ένστολο.

Στην αρχή της Σταδίου έγινε πέσιμο στο σουπερμάρκετ Bazaar που ήταν ανοιχτό, παρά την απεργία. Σπάστηκαν οι τζαμαρίες και τα μηχανήματα ελέγχου στις εξόδους και τελικά οι υπεύθυνοι της μπίζνας υποχρεώθηκαν να κατεβάσουν τα στόρια.

Στο ύψος της παλιάς Βουλής κάηκε βανάκι του ΟΤΕ, ενώ καθ’ όλο το μήκος της Σταδίου σπάστηκαν έπιπλα δρόμου (στάσεις λεωφορείων, σηματοδότες κ.α.), και πατήθηκαν αναρχικά συνθήματα στους τοίχους.

Στη συμβολή Σταδίου και Βασιλέως Γεωργίου έγινε πέσιμο με μολότοφ στις διμοιρίες που φυλάγανε το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Επίθεση με μπουκάλια έγινε και στο υπουργείο οικονομικών στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

Μπροστά από τη Βουλή ξηλώθηκε μια τεράστια ελληνική σημαία. Οι πατριώτες που επιχείρησαν να την πάρουν πίσω φάγανε (και ξαναφάγανε) τις μάπες που τους χρειάζονται και το κωλόπανό τους πήγε για κάψιμο.

Καταδρομική με μολότοφ έγινε και εναντίον των μπάτσων που ήταν δίπλα στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Επί της Πανεπιστημίου, κι ενώ η πορεία ήταν στα τελειώματα, χτυπήθηκε η Τράπεζα της Ελλάδας και έπαιξαν συγκρούσεις με τους μπάτσους στο ύψος των Προπυλαίων.

Κατά τις 15:00 τα πράγματα ήταν αρκετά κάλμα στα Εξάρχεια και πέριξ. Δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικό με προσαγωγές ή συλλήψεις, ούτε για τραυματισμούς διαδηλωτών.

Υγ.: Ανάμεσα σε άλλα μπαχαλιάρικα συνθήματα που φωνάχτηκαν κατα τη διάρκεια της μέρας ακούστηκε και το παρακάτω: «Άτυπη οργάνωση κι εξεγερσιακή, Μαύρος Δεκέμβρης σ’ ολάκερη τη Γη!»