Βαρκελώνη: Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στα έγκλειστα αναρχικά συντρόφια (13/11)

Την Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2015, με τη συμπλήρωση 2 χρόνων προφυλάκισης των αναρχικών Μόνικα Καμπαγέρο και Φρανσίσκο Σολάρ, και αφού στις 28 Οκτώβρη το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε την παράταση αυτού του μέτρου για 2 ακόμα χρόνια, μια ομάδα συντρόφων βγήκαμε στους δρόμους της γειτονιάς του Σαντ Αντρέου, στη Βαρκελώνη, για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να καταδείξουμε την αποτυχία της εξουσίας να απομονώσει τα συντρόφια πίσω από τα τείχη των φυλακών

Η πορεία είχε δυναμικό παλμό, φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια σε κράτος και φυλακές και για τη λευτεριά των απαχθέντων αναρχικών, γράφτηκαν συνθήματα και κρεμάστηκαν κάποια πανό. Παρά την παρουσία μπάτσων, μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τη δράση χωρίς να υπάρξουν προσαγωγές.

Η πορεία ήταν επίσης σε στήριξη σε όσα συντρόφια διώκονται ή έχουν φυλακιστεί ως αποτέλεσμα των πρόσφατων αστυνομικών επιχειρήσεων που ενορχήστρωσε το ανώτατο δικαστήριο, με τις κωδικές ονομασίες Πανδώρα 2 και Άις*.

Αυτή η χειρονομία αλληλεγγύης προστίθεται σε πολλές ακόμα που συνεχίζουν να πληθαίνουν, εντός κι εκτός των επιβεβλημένων συνόρων, αποδεικνύοντας πως η καταστολή δεν κατορθώνει τους στόχους της, πως τα εμπόδια μας δυναμώνουν και πως θα συνεχίσουμε και πάλι να επιβαβειώνουμε τις πεποιθήσεις μας στον αγώνα και στις συνενοχές μας.

ΚΑΜΙΑ/ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗ/ΟΣ ΜΟΝΗ/ΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΕΥΤΕΡΩΘΟΥΜΕ ΟΛΕΣ/ΟΙ ΜΑΣ

Μερικές/οι αναρχικές/οί από τη Βαρκελώνη

*Επιχείρηση Άις: Στις 5 Νοέμβρη 2015, μετά από μπούκες των μπάτσων σε σπίτια στη Μαδρίτη, συνελήφθησαν 6 άτομα που συμμετείχαν στη συλλογικότητα Straight Edge Madrid, κατηγορούμενα για κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και επιθέσεις σε τράπεζες. Για τέσσερα από τα άτομα αποφασίστηκε η αποφυλάκισή τους με καταβολή εγγύησης, ενώ δύο προφυλακίστηκαν.