Αθήνα: Συναυλία και πάρτυ αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 15/7/2015

Στις 21 Νοεμβριου, στην ΑΣΟΕΕ, διοργανωνεται RAP/PUNK LIVE και industrial after party για την καλυψη δικαστικων εξοδων συλληφθεντων της πορειας της 15/7 και την αποκατασταση υλικοτεχνικου εξοπλισμου που χρησιμοποιηθηκε στις ευρυτερες κινησεις που πλαισιωσαν και προπαγανδισαν την συγκεκριμενη πορεια.

Στις 15/07 (ημέρα ψήφισης του πρώτου σκέλους του τρίτου μνημονίου), κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, κάποιοι/ες αναρχικοί/ές  είχαν επιλέξει συνειδητά να συγκρουστούν στον δρόμο με τους μπάτσους. Μια σύγκρουση, ως απόρροια της εξεγερσιακής λογικής, που αντιτίθεται στη συνδιαλλαγή και τη συνθηκολόγηση με το κράτος και τους φορείς του, που επιτίθεται στη νοοτροπία της κοινωνικής παθητικότητας και της παράκλησης προς τους εξουσιαστές. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης αυτής ήταν ξυλοδαρμοί και συλλήψεις ατόμων. Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων αυτών, καθώς και των μετέπειτα κινήσεων αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν, προέκυψαν υλικοτεχνικές απώλειες και φθορές.

Τέσσερις μήνες μετά, τα έξοδα που προέκυψαν (δικαστικά και υλικοτεχνικά) δεν έχουν καλυφθεί πλήρως, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το παρόν live οικονομικής ενίσχυσης. Ξεκαθαρίζουμε ότι στηρίζουμε τα προτάγματα με βάση τα οποία συγκρούστηκαν  τα συντρόφια (ανυποχώρητη σύγκρουση στο εδώ και στο τώρα με το κράτος και το κεφάλαιο). Θεωρούμε τους εαυτούς μας και την εκδήλωση αυτή κομμάτι του αγώνα που είναι συνεχιζόμενος και, μέσω αυτής της κίνησης, θέλουμε να γίνει σαφές πως η αλληλεγγύη δεν έχει βραχύβια μνήμη και πως κανένα άτομο δε θα μείνει μόνο του στα χέρια μπάτσων, δικαστών, εισαγγελέων και λοιπών καθαρμάτων.

Στον πυρήνα αυτού του live ενσαρκώνεται η θέση μας ότι η τέχνη που προωθούμε είναι εξεγερτική και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολύμορφου αναρχικού αγώνα. Το live είναι αυτοοργανωμένο και όλα τα χαρακτηριστικά του έχουν προκύψει από οριζόντιες διαδικασίες.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ