Σετούμπαλ, Πορτογαλία: Νέα ανακοίνωση της κατάληψης C.O.S.A που απειλείται με εκκένωση

Πλησιάζει η ημερομηνία κατάθεσης της ένστασής μας στη διαδικασία εκκένωσης της κατάληψης C.O.S.A.

Έχουμε ήδη επιλέξει το δικηγόρο που θα μας υπερασπιστεί και κάναμε ένα προσχέδιο της νομικής στρατηγικής μας. Παραμένει ανοιχτή η πιθανότητα να χρησιμοποιήσουμε ποικίλα εργαλεία στην αντίσταση κι προάσπιση της κατάληψής μας.

Σχετικά με το ταμείο, λάβαμε διάφορες συνεισφορές (περίπου 1200 ευρώ) που υπερβαίνουν το ποσό που χρειαζόμασταν για τα έξοδα υπεράσπισης. Γνωρίζουμε ωστόσο πως η διαδικασία θα μας επιβαρύνει με διάφορα ακόμα έξοδα, γι’ αυτό όλες οι συνεισφορές είναι καλοδεχούμενες.

Στη Λισαβόνα στις 21 Νοέμβρη στο στέκι DisGraça και στις 3 Δεκέμβρη στο στέκι R.D.A. θα πραγματοποιηθεί κουζίνα αλληλεγγύης στην C.O.S.A.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα έφτασαν άπειρα μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης, προερχόμενα από διάφορες γωνιές του κόσμου. Τα μηνύματα αυτά όχι μόνο μας συγκίνησαν, αλλά αποκάλυψαν και τον αντίκτυπο που είχε η C.O.S.A και η ιστορία της, όπως και τους δεσμούς που δημιουργήθηκαν στο πέρασμα των χρόνων.

Λίγο πολύ απ’ όλη την Πορτογαλία, με τις εκδηλώσεις στήριξης στο Κέντρο Ελευθεριακής Κουλτούρας της Αλμάδα κι αυτές στο στέκι DisGraça στη Λισαβόνα.

Από την Ελλάδα, δυνατά λόγια στήριξης και ένα πανό στα κάγκελα του Πολυτεχνείου στην Αθήνα.

Από τη Βέρνη της Ελβετίας, όπου η αλληλεγγύη μάς έφτασε με την πεντανόστιμη γεύση της βραδιάς με κρέπες που έλαβε χώρα για την οικονομική κάλυψη των νομικών εξόδων.

Από το Κάρκοφ της Ουκρανίας, παρά τον πόλεμο που εξελίσσεται παραδίπλα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την πορτογαλική πρεσβεία.

Από την Ουρουγουάη μας φτάνει ένα γράμμα αγάπης για την αντίσταση και πολέμου ενάντια σε κράτος και Κεφάλαιο.

Από την Ολλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία…

Νιώθουμε τη θέρμη σας συντρόφια, ξέρουμε πως αυτή είναι μια ακόμα μάχη στην οποία βαδίζουμε μαζί.

16 Νοέμβρη 2015