[Ελλάδα] Ενίσχυση πολιτικών κρατουμένων από τα έως τώρα έσοδα της έκδοσης «Το γέλιο του νερού»

ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ «Το γέλιο του νερού»

Όπως είναι γνωστό, η συλλογικότητά μας «Συγγενείς-Φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών» είχε την πρωτοβουλία τον περασμένο Σεπτέμβριο να εκδώσει το πρώτο βιβλίο της Αθηνάς Τσάκαλου, «Το γέλιο του νερού». Σκοπός αυτής της έκδοσης ήταν, πέρα από την ανάδειξη της μεγάλης λογοτεχνικής αξίας αυτού του βιβλίου, και η προβολή του αγώνα που διεξήγαγε τότε η Εύη Στατήρη, σύζυγος του γιου της Αθηνάς Γεράσιμου Τσάκαλου, που πραγματοποιούσαν μαζί απεργία πείνας, βάζοντας ανάχωμα το ίδιο τους το σώμα, για την απελευθέρωσή της.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν τα οποία αποδεικνύουν τη σκληρότητα με την οποία το κράτος αντιμετωπίζει όχι μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και τους ίδιους τους συγγενείς τους είναι γνωστά: η Εύη Στατήρη απελευθερώθηκε μεν, αλλά με τους γνωστούς απάνθρωπους περιοριστικούς όρους, η δε Αθηνά Τσάκαλου παραμένει εξορισμένη στη Σαλαμίνα.

Ωστόσο το βιβλίο αγκαλιάστηκε από μεγάλη μερίδα του κόσμου πανελλαδικά, που αφενός ενθουσιάστηκε με το ιδιόμορφο λογοτεχνικό ύφος της Αθηνάς, αφετέρου θέλησε και με αυτόν τον τρόπο να εκδηλώσει την αλληλεγγύη του στους συγκεκριμένους διωκόμενους συγγενείς αλλά και να ενισχύσει οικονομικά τους πολιτικούς κρατούμενους, μιας και όπως είχαμε δηλώσει από την αρχή, όλα τα έσοδα που θα εισπράτταμε θα δίνονταν σε αυτούς καθώς, ούτως ή άλλως, με αυτόν τον όρο μάς είχε παραχωρήσει τα συγγραφικά της δικαιώματα η Αθηνά Τσάκαλου.

Αυτή τη στιγμή το βιβλίο δεν έχει ακόμα εξαντληθεί. Εκτιμώντας όμως τις αυξημένες ανάγκες των κρατουμένων, προβήκαμε στη διάθεση των μέχρι σήμερα συγκεντρωμένων χρημάτων, με την πρόθεση της παραπέρα απόδοσης και όσων ακόμα συγκεντρωθούν από τη διάθεσή του που συνεχίζεται.

Πιστοί στην αρχή της ίσης αντιμετώπισης όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών κρατουμένων, χωρίς διακρίσεις, διαθέσαμε ισόποσα το ποσό που αναλογεί στον καθένα από τους 36 πολιτικούς κρατούμενους, δηλαδή και σε όσους συμμετέχουν στο «Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών», αλλά και σε όσους δεν ενισχύονται οικονομικά από αυτό.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξη και αυτής της προσπάθειάς μας. Εμείς οι «Συγγενείς-Φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών» δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, παρόλο το μικρό μας δυναμικό, θα παραμείνουμε σταθεροί στις αρχικές μας ιδρυτικές διακηρύξεις, την φυσιογνωμία, τον αυτόνομο και ενωτικό μας λόγο.

«Να κάνεις αυτά που νομίζεις πως είναι σωστά, έστω κι αν κάνοντας αυτά πρόκειται να σε κακολογήσουν. Γιατί ο όχλος είναι κακός κριτής κάθε καλού πράγματος

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

«Συγγενείς – Φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών»
sygeneis-filoi@espiv.net