Βαρκελώνη: Εμπρηστικό σαμποτάζ σε σουπερμάρκετ OpenCor

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το σαμποτάζ που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκέμβρη ενάντια στο υποκατάστημα OpenCor (αλυσίδα σουπερμάρκετ που ανήκει στον όμιλο El Corte Inglés) επί της οδού Μαρία Μπαρριέντος, στη βαρκελωνέζικη γειτονιά Λες Κορτς.

Ανοίξαμε το πάνελ όπου βρίσκονται τοποθετημένοι οι πίνακες ελέγχου του ηλεκτρικού συστήματος του καταστήματος και τοποθετήσαμε έναν εμπρηστικό μηχανισμό πυρπολώντας τους.

Αν και στο εσωτερικό του καταστήματος υπήρχε ένας εργαζόμενος κι ένας σεκιουριτάς, το σημείο όπου επιλέξαμε να τοποθετήσουμε τον μηχανισμό δεν επιφύλασσε κανέναν κίνδυνο γι’ αυτούς ή γι’ άλλα άτομα.

Αναλαμβάνουμε αυτή την επίθεση ως δράση αντιποίνων ενάντια στον όμιλο επιχειρήσεων El Corte Inglés και στην πολιτική ενεργούς συνεργασίας του με το κράτος για την καταστολή απεργών, απαιτώντας την καταβολή αποζημιώσεων στο πλαίσιο αστικής ευθύνης για τη ζημιά που δικαίως υφίσταται σε κάθε απεργία και μέρα αγώνα.

Με αυτήν τη χειρονομία στέλνουμε επίσης ένα μήνυμα αλληλεγγύης, δύναμης και μάχης σε όλα τα συντρόφια, σε όλα τα άτομα που επιχειρούν να ανοίξουνε δρόμο σ’ ένα πλαίσιο γενικευμένης καταστολής και διάχυσης του φόβου.

Δεν μπορούν να μας σταματήσουν.

Βαρκελώνη, Δεκέμβρης 2015.

καταλανικά | ισπανικά