Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία: Έκδοση για έναν Μαύρο Δεκέμβρη

Τα συντρόφια της Αναρχικής Βιβλιοθήκης KAOS από το Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας επιμελήθηκαν την έκδοση «Καταραμένο χρονικό – Χτυπώντας τον εχθρό». Πρόκειται για χρονολόγιο της αναρχικής σύγκρουσης όπως αυτή εκφράστηκε στα εδάφη που ελέγχονται από το βραζιλιάνικο κράτος την περίοδο 2000 έως 2015. Ακολουθεί η μετάφραση του προλογικού σημειώματος της έκδοσης, που μπορείτε να την κατεβάσετε στα πορτογαλικά από εδώ.

Αυτό το χρονικό αποτελεί μια απόπειρα με την πρόθεση να αναδειχθεί η δράση αντεπίθεσης στο κράτος και στο Κεφάλαιο στις ποικίλες μορφές με τις οποίες εμφανίστηκε στην Βραζιλία τις τελευταίες δεκαετίες. Παρουσιάζονται οι επιθέσεις, οι βανδαλισμοί, η προπαγάνδα με την πράξη, ή για να το πούμε αλλιώς, οι διάφορες μορφές σύγκρουσης και αντεπίθεσης κατά του εχθρού. Δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα έκδοση οι κατασταλτικές επιθέσεις και επιχειρήσεις που παρέμειναν αναπάντητες, μιας και πρόθεσή μας μέσω αυτού του υλικού είναι να κάνουμε γνωστή και να διαχύσουμε την ικανότητα επίθεσης των χτυπημάτων αναρχικής κοπής. Σε αυτές τις σελίδες μπορεί κανείς να βρει διάφορες στρατηγικές και τακτικές, όπως και διάφορα είδη λόγου, πρόκειται για τα «επικοινωνηθέντα», τα οποία αποτελούν σημαντικούς αναστοχασμούς που συνοδεύουν τις δράσεις. Την ίδια στιγμή, ποικίλα είναι και τα κίνητρα των δράσεων, με τη μαχητική αλληλεγγύη στα έγκλειστα αναρχικά συντρόφια να ξεχωρίζει ως το πιο σημαντικό ανάμεσά τους.

Για έναν Μαύρο Δεκέμβρη και σε αλληλεγγύη σε κάθε συντρόφι που είναι αιχμάλωτο ή διώκεται επειδή αγωνίζεται. Με τη μνήμη των πεσόντων συντρόφων μας σε θεση μάχης.

Αναρχική Βιβλιοθήκη KAOS

2 thoughts on “Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία: Έκδοση για έναν Μαύρο Δεκέμβρη”

Comments are closed.