Χιλιανές φυλακές: Κείμενο των συντρόφων Φρέντυ Φουεντεβίγια, Μαρσέλο Βιγιαρροέλ και Χουάν Αλίστε – Για έναν Μαύρο Δεκέμβρη

Τα παρακάτω λόγια διαβάστηκαν στις 16 Δεκέμβρη 2015 στο προαύλιο του πανεπιστημίου UAHC στο Σαντιάγο σε εκδήλωση-συναυλία στήριξης αιχμαλώτων του κοινωνικού πολέμου, στα 8 χρόνια από την έναρξη της υπόθεσης σεκιούριτι.
8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟΥ… ΜΝΗΜΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΦΡΕΝΤΥ ΚΑΙ ΜΑΡΣΕΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΑΥΡΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΓΟΔΙΚΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Όποιος αποφασίζει να εξεγερθεί απέναντι στην παρούσα πραγματικότητα εκτίθεται στην άγρια καταστολή του κράτους, στην ποινικοποίηση απ’ όλους τους μηχανισμούς του, με την καταδίκη ν’ αποβαίνει αιώνια κι ολοκληρωτική.

Πολλοί/ές, μέχρι να το βιώσουν, δεν το βάζουν με το νου τους. Κανείς δεν προβλέπει το μέλλον του στον αγώνα μέσα στα σωφρονιστικά μπουντρούμια. Κανείς δεν ξεκινάει να κάνει τα πρώτα βήματα σκεφτόμενος το πικρό σκέλος της ιστορίας, γιατί η αρχική θέληση για αγώνα αποσκοπεί ενστικτωδώς στη διατήρηση της ζωής σε εξέγερση, σε διαρκή ανατροπή. Αλλά οι περιστάσεις σύγκρουσης και έντασης καταλήγουν να γίνονται καθημερινότητα, και το ίδιο ισχύει και για τους κινδύνους.

Γιατί η απόφαση να ’ναι κανείς ανταγωνιστικός κι ενάντιος στην εξουσία σε όλες τις εκφάνσεις της συνεπάγεται πως μπαίνει στο αστυνομικό μικροσκόπιο, για να καταστεί στόχος των μισθοφόρων με τα ένστολα μυαλά που υπηρετούν το κράτος.

Έτσι είναι το συνεχές του αντάρτικου, ανατρεπτικού και ελευθεριακού αγώνα. Να σκέφτεται κανείς τη ζωή ως μια ολότητα, ριζοσπαστικοποιώντας κάθε πτυχή έκφρασής της. Συγκρουόμενος με τη μόνιμη επωδό «δεν μπορεί να γίνει αυτό» και δίνοντας χώρο στη δυναμική πρακτική της ρήξης με την εκνευριστική κοινωνική ειρήνη που εξυπηρετεί τους κυριάρχους.

Τα δεσμά που μας καταπιέζουν είναι τα ίδια με αυτά που μας κρατάνε έγκλειστους. Οι ιδέες κι οι πρακτικές της ανατροπής κρατάνε ζωντανή τη φλόγα της εξέγερσης που δίνει πνοή στην καταστροφή του Κεφαλαίου και του στρατιωτικού βιομηχανικού συμπλέγματός του που ελέγχει τον πλανήτη.

Υιοθετούμε μια στάση αμφισβήτησης για μια νέα ζωή εντός ενός πλαισίου κοινότητας, ως ατομική/συλλογική επιλογή για τη συνολική απελευθέρωση, και μέσω αυτής της πρακτικής, που ελεύθερα επιλέγουμε ως πυξίδα, δηλώνουμε αιώνιοι εχθροί οποιασδήποτε Αρχής.

Γι’ αυτό και αισθανόμαστε αδέρφια μας όσες κι όσους ανά τον κόσμο υψώνουν την οπλισμένη γροθιά της αυτόνομης πεποίθησης. Αγωνιζόμενοι, συνωμοτώντας, οικοδομώντας, προπαγανδίζοντας, αναπτυσσόμενοι, δημιουργώντας, ζώντας από και μέσα στον κοινωνικό πόλεμο, του οποίου είμαστε κομμάτι ως απαχθέντες από το κράτος, ως αξιοπρεπείς μαχητές που δεν αρνούνται μήτε τους δεσμούς τους μήτε τις πεποιθήσεις τους.

Γι’ αυτό και δηλώνουμε την πλήρη αδερφοσύνη και συνενοχή μας με όσες κι όσους τραβάνε το ίδιο μονοπάτι, με όσες κι όσους μας συντροφεύουν σ’ αυτή την παροδική αιχμαλωσία, με όλα τ’ αδέρφια μας που πάντοτε στέκονταν πλάι μας δίχως όρους και προϋποθέσεις. Με όλους όσους από μακριά –μιλώντας μόνο γεωγραφικά– εκφράζουν τη φωνή εκείνων που δεν μπορούνε να το κάνουν μόνοι τους. Απέναντι στους νέους καιρούς που έρχονται, απευθύνουμε ένα κάλεσμα για την ενίσχυση των δεσμών συντονισμού με όλες/ους τις/ους αξιοπρεπείς αιχμάλωτες/ους, τους περίγυρούς τους και τους πυρήνες συγγένειας. Απευθύνουμε ένα κάλεσμα ενάντια στον κατακερματισμό και στην γκετοποίηση, ενάντια στη σιωπή και στην αδιαφορία, κι επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά τον αυτόνομο, ανατρεπτικό και ελευθεριακό μας διεθνισμό, έτοιμοι να μαθαίνουμε και να συμβάλλουμε όπου κι αν η βούληση για πόλεμο το απαιτεί. Ακόμη κι αν περάσουν χίλια χρόνια!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΖΕΡΙΑ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Φρέντυ Φουεντεβίγια
Μαρσέλο Βιγιαρροέλ
Χουάν Αλίστε
Φυλακή Υψηλής Ασφαλείας
Σαντιάγο. Χιλή -16 Δεκέμβρη 2015-

στα ισπανικά