[Ελληνικές φυλακές] Ενημέρωση για τη σχεδιαζόμενη μεταγωγή του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχιος Φυτράκης διέψευσε ότι το υπουργείο έδωσε εντολή και η ΚΕΜ της οποίας προΐσταται, να μεταχθεί ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης από τις φυλακές Κορυδαλλού μετά την ολοκλήρωση της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα, που τελειώνει στις 3 Μαρτίου 2016.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα μια τέτοια μεταγωγή – αν έχει διαταχτεί – χαρακτηρίζεται δικονομική, που σημαίνει ότι την έχει διατάξει ο επόπτης εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού, στην προκειμένη περίπτωση η εισαγγελέας Περιμένη ή η αναπληρώτρια Μαρσιώνη. Έχει προηγηθεί ξανά απόπειρα να μεταχθεί ο σύντροφος από τις φυλακές Κορυδαλλού πίσω στο Δομοκό στην έναρξη της διαδικασίας του εφετείου της 1ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα στις 22 Μαΐου 2015, όταν διακόπηκε για τις 10 Ιουνίου.

Οι επόπτριες εισαγγελείς των φυλακών Κορυδαλλού έχουν δημιουργήσει με τη συμπεριφορά τους πολλά προβλήματα στους κρατούμενους. Ήδη όπως είναι γνωστό αυτή την περίοδο υπάρχει κινητοποίηση των κρατουμένων του Κορυδαλλού όπου ανάμεσα στα άλλα αιτήματα ζητούν την επαναμεταγωγή του κρατούμενου Φάμπιο Ντούσκο, που δικάζεται αυτήν την περίοδο και κρατείται στην ΓΑΔΑ – πράγμα που τελικά επετεύχθη καθώς ο Ντούσκο έχει ξαναγυρίσει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Να μην αφήσουμε να γίνει η μεταγωγή του συντρόφου

Αλληλέγγυοι – Αλληλέγγυες