[Ελλάδα] ΣΠΦ – Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης: Για τη Μόνικα και τον Φρανσίσκο

Λάβαμε στις 2 Μάρτη 2016:

Στα πλαίσια του διεθνούς καλέσματος αλληλεγγύης στην Μόνικα και τον Φρανσίσκο στέλνουμε λίγες λέξεις γραμμένες με την καρδιά στην συνενοχή…

Στις 8, 9, και 10 Μάρτη δικάζονται οι σύντροφοι Μόνικα Καμπαγέρο και Φρανσίσκο Σολάρ στη Μαδρίτη στο ανώτατο δικαστήριο της εθνικής ακρόασης. Κατηγορούνται για την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στον καθεδρικό ναό της Βασιλικής του Ελ Πιλάρ στην Θαραγόθα… Την ευθύνη είχε αναλάβει το «Εξεγερσιακό Κομάντο Ματέο Μορράλ» που σύμφωνα με το κατηγορητήριο ανήκει στις Συντονισμένες Αναρχικές Ομάδες που αποτελούν το ισπανικό τμήμα της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI/IRF).

Οι συλλήψεις της Μόνικα και του Φρανσίσκο στις 13 Νοεμβρίου του 2013 ήταν η αρχή από μία σειρά αντιαναρχικές εκστρατείες του ισπανικού κράτους (επιχείρηση Πανδώρα, επιχείρηση Πινιάτα). Στόχος ήταν οι φίλοι και οι σύντροφοι των 2 φυλακισμένων αναρχικών, καθώς και αναρχικά στέκια και καταλήψεις. Συνελήφθησαν περισσότερα από 40 άτομα.

Στις 28 Οκτώβρη 2015 οι ισπανικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν για άλλα 2 χρόνια την προφυλάκιση του Φρανσίσκο και της Μόνικα εν μέσω διαρκών μεταγωγών υπό καθεστώς κράτησης FIES 3 (ειδικές συνθήκες κράτησης).

Η εισαγγελέας έχει προτείνει ήδη 44 χρόνια φυλακή για τον καθένα, ενώ στην δηλητηριασμένη αγόρευσή της, εκμεταλλεύτηκε την διεθνή αντιτρομοκρατική υστερία, μετά το χτύπημα του ISIS στο Παρίσι και παρομοίασε τους αναρχικούς πυρήνες δράσης με τους τζιχαντιστές!!!

Η Μόνικα και ο Φρανσίσκο βρίσκονταν ήδη στην μαύρη λίστα της εξουσίας, απ’ την προηγούμενη αιχμαλωσία τους στις φυλακές της Χιλής για την «υπόθεση Βόμβες»…

Δεν είμαστε δικηγόροι για να μιλήσουμε για τα στοιχεία της υπόθεσης… όμως γνωρίζουμε πως μία βόμβα σε μία εκκλησία είναι μία πράξη που απελευθερώνει… Κάθε ναός είναι ένα μνημείο της ήττας του Ανθρώπου… Χιλιάδες ρασοφόρα σκιάχτρα θησαυρίζουν, αποκοιμίζοντας πρόθυμα πλήθη πιστών. Πουλάνε μία θέση στον ψεύτικο παράδεισό τους, ενώ οι ίδιοι κυκλοφορούν με θωρακισμένες λιμουζίνες, ιδιωτικά τζετ και πολυτελή κότερα.

Προσφέρουν ψίχουλα φιλανθρωπίας, την ίδια στιγμή που οι προσωπικές τους καταθέσεις ξεχειλίζουν σε τράπεζες που οι ίδιοι είναι μέτοχοι… Εμπορεύονται την ελπίδα για να μπορούν να διαχειριστούν τον φόβο της οικονομικής κρίσης, των υπαρξιακών αδιεξόδων και της διαφορετικότητας.

Κυρήττουν την παραίτηση και την τυφλή υποταγή, για να κρύψουν τις αναθυμιάσεις απ’ τα σκάνδαλα παιδοφιλίας και την πανούκλα που επικρατεί στους κύκλους τους.

Για αυτό διαλέγουμε να είμαστε βλάσφημοι, απέναντι στους θεοσεβούμενους…

Κάθε φορά που ανατινάζεται μία εκκλησία, η ελευθερία κατακτά μερικά μέτρα γης πάνω στα συντρίμμια της έκρηξης…

Στο δικαστήριο ο Φρανσκίσκο και η Μόνικα δεν θα είναι μόνοι. Κάθε εξεγερμένη καρδιά θα πάλλεται στο ρυθμό της δικής τους καρδιάς.

Το στοίχημα είναι να συντονίσουμε τις καρδιές με τις πράξεις μας για να πάρουμε πίσω την ελευθερία μας… για την Μόνικα… για τον Φρανσίσκο… για όλους μας…

Ποτέ μετανιωμένοι
Ποτέ ηττημένοι

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Πυρήνας αντάρτικου πόλης
FAI/IRF