[Γιάννενα] Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνες

Μετά την απεργία πείνας πολιτικών κρατουμένων που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτη-Απρίλη ψηφίστηκε από τη βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ καθώς και τροποποιήσεις για “εξανθρωπισμό” των φυλακών γενικότερα. Όπως ήταν αναμενόμενο με την πρώτη ευκαιρία το υπουργείο δικαιοσύνης βρήκε “παραθυράκια” και επέβαλε ειδικές συνθήκες κράτησης για να κάμψει όσους αγωνίζονται εντός των τειχών.

Είναι γνωστό κι έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι η φυλακή είναι η μικρογραφία της κοινωνίας. Αυτό εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους: ελλείψεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με αποκορύφωμα τον θάνατο κρατουμένων, διακοπές ρεύματος σε πτέρυγες, απουσία ζεστού νερού, εκδικητικό κόψιμο αδειών και επισκεπτηρίων είναι μερικά παραδείγματα που δείχνουν ότι οι συνθήκες μέσα στις φυλακές όχι μόνο δεν έγιναν πιο ανθρώπινες αλλά αντιθέτως συνεχώς δυσχεραίνουν θέτοντας μέχρι και σε κίνδυνο την ζωή των κρατουμένων. Ο εγκλεισμός σε κάθε του μορφή αποτελούσε ανέκαθεν έναν θεσμό που στρέφεται ενάντια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, επομένως δε θα πάψουμε να παλεύουμε για την κατάργησή του μέσα από κοινούς αγώνες εντός κι εκτός των τειχών.

Η αντιτρομοκρατική σε αγαστή συνεργασία με τους διευθυντές των φυλακών και το υπουργείο δικαιοσύνης χτυπούν όσους αντιστέκονται και σηκώνουν ανάστημα απέναντι στην εξουσία προσπαθώντας να εφαρμόσουν το δόγμα νόμος και τάξη. Δε ξεχνάμε τον ξυλοδαρμό του Παναγιώτη Ασπιώτη με σκοπό τη βίαιη λήψη DNA, τις εισβολές των ΕΚΑΜ στα κελιά των κρατουμένων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, του Νίκου Ρωμανού, καθώς και την απαγωγή και τη μεταφορά του Fabio Dusko στη ΓΑΔΑ, την απόπειρα μεταγωγής του Μαζιώτη και άλλες αυθαιρεσίες που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στις φυλακές Κορυδαλλού και οι οποίες βρήκαν αντίσταση από μεγάλο μέρος των κρατουμένων μέσω κινητοποιήσεων.

Όσο οξύνουν την καταστολή να οξύνουμε την επίθεση.

Αλληλεγγύη σε όσους δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα και μάχονται για την καταστροφή κάθε φυλακής.

ΥΓ: Δύναμη στον vegan αναρχικό Οσμάν Εβτζάν, που κρατείται στις φυλακές τύπου L της Τουρκίας και αγωνίζεται ενάντια στον γυμνό σωματικό έλεγχο, ενάντια στις κάμερες στα κελιά, στην απαγόρευση αλληλογραφίας και των επισκεπτηρίων, ενώ επίκεντρο του αγώνα του είναι η χορήγηση vegan φαγητού. Η αλληλεγγύη μας είναι αυτονόητη και δε γνωρίζει σύνορα!

Ταμείο αλληλεγγύης ιωαννίνων φυλακισμένων αγωνιστών
tameio-ioannina@espiv.net