Καταλονία: Σαμποτάζ σε ΑΤΜ στη Βαρκελώνη

Τα ξημερώματα της 31ης Μάρτη 2016 πραγματοποιήθηκε σαμποτάζ σε 2 ΑΤΜ, ένα της τράπεζας Santander στη λεωφόρο Μάρε ντε Ντέου ντε Μονσερράτ, στη γειτονιά Λα Σαλούτ, και άλλο ένα της τράπεζας Caixa Catalunya στην οδό Κονσεπσιόν Αρενάλ, στην περιοχή Λα Σαγκρέρα. Οι οθόνες καταστράφηκαν με σφυριές.

Η χρήση ενός μικρού σφυριού θραύσης κρυστάλλων –όπως αυτά που υπάρχουν μέσα στα λεωφορεία και στα τρένα, γνωστά και ως σφυράκια ασφαλείας– επιτρέπει το σαμποτάρισμα πολλών ΑΤΜ με διακριτικό, γρήγορο και αθόρυβο τρόπο, δεδομένου πως ένα μόνο χτύπημα είναι αρκετό για να καταστρέψει την οθόνη.

Αντί να καταστρέψουμε τις βιτρίνες μιας μόνο τράπεζας, με όλο το θόρυβο που συνεπάγεται το σπάσιμό τους, επιλέξαμε να προκαλέσουμε φθορές σε όσο το δυνατόν περισσότερα ΑΤΜ. Όμως, λόγω του πλήθους περαστικών που υπήρχε στους δρόμους, παρ’ ότι ήταν νύχτα και μεσοβδόμαδα, δεν μπορέσαμε να σπάσουμε περισσότερες οθόνες ΑΤΜ όπως ήταν το αρχικό πλάνο.

Αυτή η δράση πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε η καταδίκη σε 12 χρόνια φυλακής εις βάρος της Μόνικα Καμπαγέρο και του Φρανσίσκο Σολάρ, και αποτελεί μια ελάχιστη χειρονομία αλληλεγγύης και συνενοχής μαζί τους και με τα υπόλοιπα αιχμάλωτα και διωκόμενα συντρόφια. Ας πολλαπλασιαστούν οι επιθέσεις ενάντια στην εξουσία παντού.

Αναρχικές/οί για τη διαρκή εξέγερση.

ισπανικά | πορτογαλικά