Θεσσαλονίκη: Πασχαλινό σαμποτάζ σε κρεοπωλεία

Στις 30/4, ξημερώματα “Μεγάλου” Σαββάτου, σαμποτάραμε τις κλειδαριές 18 κρεοπωλείων (σε 3 από αυτά βρίσκονταν μέσα οι χασάπηδες), μπλοκάροντας έστω και για λίγο χρόνο την προετοιμασία τους για το μεγαλύτερο ξεπούλημα πτωμάτων ενόψει της κυριακής του πάσχα.

Η πράξη αυτή δεν αντιτίθεται μόνο στην αγοραπωλησία νεκρών ζώων, αλλά αποτελεί και μία επίθεση σε όλη την ελληνική παράδοση που έχει από τα πιο σάπια έθιμα. Κύρια χαρακτηριστικά τους είναι το γλέντι γύρω από πτώματα ζώων για την τόνωση του εθνικού φρονήματος και για την αιματηρή επισφράγιση της επιβολής του ανθρώπου πάνω στα ζώα.

Η ελληνική παράδοση είναι στενά συνδεδεμένη με τη χριστιανική θρησκεία. Από την υποκρισία της νηστείας της σαρακοστής, που δεν είναι άλλο παρά ακόμα μία πράξη τυφλής υποταγής στους κανόνες της εκκλησίας, μέχρι την αιματοβαμμένη κάθαρση της σφαγής του πάσχα, τα θύματα είναι αμέτρητα ζώα. Εκτός από τη σφαγή των αρνιών στο όνομα ενός ανύπαρκτου θεού, υπάρχει και η ορατή εκμετάλλευση που υφίστανται εκατομμύρια κότες για να παρέχουν αυγά τα οποία γίνονται παιχνίδι της παράδοσης. Η θρησκεία του παράλογου απαιτεί την περιφορά του επιταφίου, ο οποίος ακολουθείται από τα πιστά ζόμπι, την εθελοδουλία και τη στέρηση, με σκοπό να νιώσουν και αυτοί λίγο μάρτυρες, με ανταμοιβή την κατανάλωση άφθονης σάρκας στη μεγαλύτερη κραιπάλη του χρόνου, αλλά φυσικά, και μία θέση στον παράδεισο της μετά θάνατον ζωής.

Τελικά, η μη πραγματική θυσία ενός μη πραγματικού “θεανθρώπου” συμβολίζεται με αυτή τη γενοκτονία που συντελείται κάθε κυριακή του πάσχα.

ΜΕΧΡΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΙΕΡΕΑ.

Κραυγές των αμνών

στ’ αγγλικά