Σαντιάγο: Προπαγάνδα δρόμου στη μνήμη του συντρόφου Μαουρίσιο Μοράλες

Σαν ειλικρινή κι ελάχιστη χειρονομία μνήμης βγήκαμε στους δρόμους για να μνημονεύσουμε τον αναρχικό σύντροφο Μαουρίσιο Μοράλες, που πέθανε στη δράση τα ξημερώματα της 22ας Μάη 2009 κοντά στη Σχολή Δεσμοφυλάκων (στο Σαντιάγο), μετά την πρόωρη πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού που μετέφερε.

Μετατρέποντας σε χαρτοπανό κι αφίσες την πάντοτε αναγκαία προπαγάνδα, κουβαλάμε τη θύμηση του συντρόφου Μάουρι στον δρόμο, συμβάλλοντας μέσα απ’ την πολύμορφη πρακτική στη ζώσα, αντεξουσιαστική και συγκρουσιακή μνήμη των νεκρών μας.

… Σιγουρεύοντας ότι θα ζει για πάντα η Αναρχία. Πάνκης Μάουρι Παρών!

Σαντιάγο, Χιλή
Μάης 2016.

Τα χαρτοπανό γράφουν:

«Να μη σβήσει η εξεγερτική φωτιά της μνήμης – Μάουρι παρών – “Οπλίσου και γίνε βίαιος/η, όμορφα βίαιος/η”»

«Ζήτω η αναρχία! Σε θύμηση του πάνκη Μάουρι»

Η αφίσα γράφει:

«Η ιστορική μνήμη να θάψει όσους καταδικάζουν το βήμα προς την επίθεση

Ένα εκρηκτικό ξημέρωμα, στις 22 Μάη 2009, ο Μαουρίσιο Μοράλες άφησε αυτόν τον κόσμο. Ποδηλατούσε προς τη Σχολή Δεσμοφυλάκων, επιδιώκοντας να της επιτεθεί με μία αυτοσχέδια βόμβα. Στη ζώνη του είχε ένα 32άρι περίστροφο, με μία μόνο σφαίρα στη θαλάμη…

Η μνήμη μας τον φέρνει στο παρόν μέσα απ’ την αγκιτάτσια και τη δράση, μέσα απ’ τον λόγο και την πράξη, και δεν πρόκειται για θρηνητική ανάμνηση, αλλά για κοφτερό μαχαίρι κατά της εξουσίας και των εξουσιαστών. Η μνήμη μας είναι μαύρη, το ίδιο κι η καρδιά μας.

Προτού κοιμηθώ αγκαλιάζω το Χάος

Ο Μαουρίσιο Μοράλες ζει μέσα στην εξέγερση»

στα ισπανικά