Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη: Επίθεση σε λέσχη αποστράτων των ενόπλων δυνάμεων

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΑΜΕ, αυτή παραμένει η κραυγή μας σήμερα περισσότερο από ποτέ. Τριάντα ένα χρόνια από τη λήξη της στρατιωτικής δικτατορίας στην επικράτεια που ελέγχεται απ’ το ουρουγουανικό κράτος, οι εγκληματίες υπέρμαχοι της Πατρίδας και του Κράτους παραμένουν ατιμώρητοι υπό τη συνένοχη αιγίδα της Δημοκρατίας που τους υποθάλπει.

Μήπως θαρρούν ότι με κάποιες παραδειγματικές «τιμωρίες» και με συμβολικούς εγκλεισμούς σε φυλακές υψηλών προσώπων ή κατ’ οίκον περιορισμούς θα χορτάσει η δίψα μας για δίκιο και εκδίκηση; Αυτές οι τιμωρίες δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τα δεινά που υπέστησαν χιλιάδες ζωές.

Δεν είμαστε ηλίθιοι, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτό το δημοκρατικό σύστημα παρέχει προστασία σε αυτούς τους δολοφόνους. Όπως η δικτατορία, έτσι κι η δημοκρατία είναι ακόμη ένα καταφύγιο για το Κράτος και την εξουσία. Όποτε η δημοκρατία είναι ευάλωτη μπορεί πάντοτε να καταφεύγει στο καθεστώς μιας δικτατορίας.

Ως γνωστόν σε αυτή την περιοχή αυτοί που κάποτε ήτανε πολιτική αντιπολίτευση επί δικτατορίας, τώρα είναι στην εξουσία. Και σε αντίθεση με τους πρότερούς τους αντιπάλους, ετούτοι έχουν τελειοποιήσει την καταστολή και τον κοινωνικό έλεγχο, έχοντας το δημοκρατικό σόου σαν δικαιολογία. Πίσω από κλειστές πόρτες, κι ακόμη και μπροστά στα μάτια όποιου τολμάει να κοιτάξει πέρα από το φαίνεσθαι του μιντιακού θεάματος, είναι εμφανείς οι καλές τους σχέσεις με στρατιωτικούς και πολιτικούς τους ανταγωνιστές, εφόσον η Πατρίδα και το Κράτος τούς χρειάζονται συντεταγμένους και συνασπισμένους ενάντια σ’ έναν κοινό εχθρό.

Τρέφουμε πλήρη περιφρόνηση για όλους αυτούς, κι ιδίως για τους στρατιωτικούς, και γι’ αυτό τα ξημερώματα της Τρίτης 17 Μάη 2016 επιτεθήκαμε στο Κέντρο κοινωνικής αλληλοβοήθειας απόστρατων υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων επί της οδού Τάπες 1004 στο Μοντεβιδέο. Κι όσο για τους συνεργούς τους της αριστεράς και δεξιάς: μείνετε ήσυχοι και να μη σκάτε, γιατί σύντομα θα ’ρθουμε και για σας.

Η μνήμη μας είναι ανέπαφη και ματώνει ακόμη.
Στον δρόμο θανατώνουμε το κράτος, το κεφάλαιο και την πατριαρχία.
Ούτε αριστερά ούτε δεξιά, θα χειραφετηθεί η λευτεριά.
Ζήτω η ΑΝΑΡΧΙΑ!!!
Αλληλεγγύη για όλους τους διωκόμενους, έγκλειστους και δολοφονημένους συντρόφους σε όλο τον κόσμο. Κανείς δεν είναι μόνος, είμαστε μαζί σας!!!

Ομάδα εξεγερσιακής αναρχικής δράσης