Καβάλα: Ενημέρωση από antifa πορεία, 24/5/2016

Σάββατο 21 Μαΐου
Θρασύδειλη καταστροφή οχήματος αντιφασίστριας (συντρόφου και μάρτυρα υπεράσπισης του ενός εκ των δύο στοχοποιημένων αντιφασιστών) από τα ναζιστικά μιάσματα της πόλης (Τριαντάφυλλο Αλεξανδρίδη, Αντρέα Ριγούλη).

Κυριακή 22 Μαΐου
Ξυλοδαρμός αντιφασίστριας υπό την απειλή όπλου από τα προαναφερθέντα ασπόνδυλα, και εξαπόλυση απειλών προς αντιφασίστες/ριες του τύπου “από ’δω και πέρα με τα όπλα”. Μπάτσοι και νεοναζί, κράτος και παρακράτος σε απόλυτη συνεργασία, με τους πρώτους να έχουν στήσει καρτέρι σε διάσπαρτα σημεία της πόλης, πραγματοποιούν ελέγχους για να προσαγάγουν οποιονδήποτε αντιφασίστα/ρια πιάσουν στα χέρια τους και τους νεοναζί να κυκλοφορούν ανενόχλητοι ψάχνοντας να τραμπουκίσουν οποιονδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους και είναι συνειδητά αντίθετος στο φασιστικό παραλογισμό τους. Αστυνομικές αρχές λοιπόν υποθάλποντας ξεκάθαρα τα ακροδεξιά τσιράκια του συστήματος και επιτρέποντας να υπάρξει ο επόμενος Παύλος Φύσσας στη Καβάλα με τους επόμενους Ρουπακιάδες, τα δύο μισάνθρωπα καθάρματα ηλικιών μεταξύ 20-25 χρόνων που στρατολογούνται, εκπαιδεύονται, παροπλίζονται και υποκινούνται από μπράβους της πόλης και τους μηνυτές των 2 αντιφασιστών, όλα αυτά υπό την εποπτεία και συγκατάθεση των αστυνομικών αρχών της πόλης.

Οργισμένοι με τις παραπάνω εξελίξεις οι αντιφασίστες/ριες ξεκινούν δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης ψάχνοντας με λύσσα και αντιφασιστική συνείδηση τους απόγονους του Χίτλερ, κάτι το οποίο προφανώς δεν επιτεύχθει αφού οι μπάτσοι τους ενημέρωσαν άμεσα για την καταδρομή του αντιφασιστικού μπλοκ στην πόλη. Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν οι αντιφασίστες/ριες πως οι ναζί παίζουν βρώμικο κρυφτούλι, η πορεία κατευθύνεται προς το αστυνομικό τμήμα όπου γιουχάρονται οι πανικόβλητοι μπάτσοι με κάθε τρόπο. Οι χρυσαυγήτες με τις στολές λοιπόν αντιλαμβανόμενοι πως οι πράξεις τους δεν έφεραν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και προσπαθώντας απεγνωσμένα να αποποιηθούν των ευθυνών τους, εκλιπαρούσαν για έλεος και κατανόηση.

Έπειτα η πορεία επιστρέφει στο χώρο της κατάληψης και περιφρουρείται. Μέσα στο μισάωρο οι θρασύδειλες κότες κινούνται περιμετρικά της κατάληψης και σταματούν σε ασφαλή απόσταση από τους αντιφασίστες/ριες οι οποίοι καλούν τους φασίστες να πλησιάσουν, κάτι το οποίο δεν έπραξαν αφού προτίμησαν να προκαλούν εκ του ασφαλούς για συμπλοκή έχοντας τους μπάτσους κρυμμένους για κάλυψη, γενόμενοι για άλλη μια φορά το τυράκι στη φάκα των μπάτσων με προφανέστατα στο ρόλο του θύματος τους ανθρώπους που αντιστέκονται στο φασιστικό αυτό παραλογισμό.

Τρίτη 24 Μαΐου
Πραγματοποιείται δυναμική αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της πόλης. Περίπου 50 αντιφασίστες/αντιφασίστριες, μοίρασαν κείμενα με τα προαναφερθέντα γεγονότα, φωνάζοντας αδιάκοπα αντιφασιστικά συνθήματα. Στο δρομολόγιο συμπεριλαμβανόταν και το Α.Τ Καβάλας όπου οι μπάτσοι επιδοκιμάστηκαν για ακόμα μια φορά, κρατώντας επιφυλακτική στάση εντός της εισόδου, φορώντας τον εξοπλισμό τους. Η πορεία κατέληξε στο χώρο της κατάληψης όπου μοιράστηκαν και κείμενα στις γειτονικές πολυκατοικίες για να γνωστοποιηθούν τα γεγονότα και ο λόγος της συγκεκριμένης πορείας.

αντιφασιστική πορεία 25/5
πάρκο Φαλήρου στις 19:00