Τιχουάνα, Μεξικό: CSO Mauricio Morales, νέα κατάληψη ως απάντηση στο κάλεσμα από Ελλάδα

Στις 21 και 22 Μάη 2016 εγκαινιάστηκε το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Μαουρίσιο Μοράλες στην πόλη της Τιχουάνα, όπου παρευρέθηκαν συγγενικά συντρόφια σ’ ένα αντάμωμα ιδεών και δράσεων. Έγινε αυτοπαρουσίαση της κατάληψης, με ενεργοποίηση της μαχητικής μνήμης του συντρόφου μας πάνκη Μάουρι, που έπεσε συνεπής προς τις ιδέες του, και συνεχίζοντας να καταδεικνύουμε ότι η επίθεση δεν σε ξεχνάει.

Υπήρχε επίσης έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Σκατά στα έθνη τους Να καταλάβουμε τον κόσμο», με εικόνες της όλης διαδικασίας δημιουργίας του απελευθερωμένου αυτού χώρου, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Σκευωρία: Υπόθεση Βόμβες» (Χιλή) κι ακολούθησε ανάγνωση κειμένων των συντρόφων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς FAI/FRI (Ελλάδα), όπου προτείνουν την καμπάνια Fuck Nations Squat the World, στην οποία απαντήσαμε έμπρακτα με αυτή την κατάληψη, ανοίγοντας χώρο για αντάμωμα συγγενικοτήτων. Επιπλέον, έγινε κουβέντα πάνω σε πρόσφατο κείμενο συντρόφων απ’ το χιλιανό κράτος, με τίτλο «Χιλή: Χώροι για την εξάπλωση της σύγκρουσης. Χώροι για τον πόλεμο» – είναι και για μας απαραίτητη η συνεχής δημιουργία τέτοιων χώρων για την εξάπλωση του κοινωνικού πολέμου, αλλά και ως αλληλέγγυα απάντηση στις απειλές που δέχονται οι απελευθερωμένοι χώροι, όπως οι καταλήψεις La Solidaria (Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη) και Okupa Che (Πόλη του Μεξικού), μεταξύ άλλων. Για κάθε εκκένωση, μία κατάληψη.

Έτσι έγινε λοιπόν το ξεκίνημα της κατάληψης, δείχνοντας αλληλεγγύη, συνενοχή και αγάπη για την εξάλειψη της ιδιωτικής περιουσίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, τα άτομα-καταληψίες του Κατειλημμένου Κοινωνικού Κέντρου Μαουρίσιο Μοράλες θεωρούμε αναγκαίο η χρήση τέτοιων χώρων να μην καταντάει σαν τη λειτουργία των χιλιάδων ψευτο-αυτόνομων ή θεσμικών χώρων. Απεναντίας, για μας τέτοιοι χώροι οφείλουν ν’ αποτελούν μια διαρκή απειλή για την κυριαρχία, γι’ αυτό και δεν πλασάρουμε κουλτούρα για όσες κι όσους δεν μπορούν να την καταναλώσουν· ούτε διανέμουμε ούτε πουλάμε· προωθούμε και ενεργοποιούμε τρόπους ανταγωνιστικούς προς την εξουσία. Για να εξαπλωθεί η μαύρη πανούκλα.

Χαιρετισμούς και δράση αλληλέγγυα στα συντρόφια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς· φωτιά μέχρις εσχάτων…

Χαιρετισμούς και δράση αλληλέγγυα στα συντρόφια Φρανσίσκο και Μόνικα· όλο αυτό είναι μονάχα η αρχή…

Χαιρετισμούς και δράση αλληλέγγυα στα συντρόφια της Ανώνυμης Αναρχικής Δράσης (Μεξικό)· η μαχητική σας δράση έσπασε την αδράνεια της ζωής μας…

Κρατούμενες/οι στον δρόμο αμέσως τώρα!
Σιγουρεύουμε πως θα ζει για πάντα η αναρχία!
Φωτιά στη φυλακή!
Το μόνο που ’χουμε να περιμένουμε απ’ τον λαό είναι μπατσαρία και απάθεια!
Αλληλεγγύη Εξεγερτική· σπέρνουν εκμετάλλευση, να θερίσουν εκρήξεις…