ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η χορήγηση υφ’ όρων αποφυλάκισης στον σύντροφο Μάικλ Κιμπλ

1 Ιούνη 2016

Εξεγερμένους χαιρετισμούς,

Πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω για τα κείμενα που μου στέλνετε, και κατανοώ πλήρως τη θέση σας ως προς τις επιστολές προς το συμβούλιο αναστολών για στήριξη της πρόσφατης εξέτασης αποφυλάκισής μου, και πραγματικά μετανιώνω που πήρα μέρος στη δομή του συστήματος για χορήγηση αναστολής. Στα σίγουρα είμαι απ’ αυτούς που θεωρούν πως πρέπει να τα σπάσουμε μ’ αυτό το σύστημα εξουσίας, ελέγχου κι επιτήρησης.

Όπως και να ’χει, απορρίφθηκε η υφ’ όρων αποφυλάκισή μου και μου ρίξανε πενταετή παράταση (δηλ. το επόμενο συμβούλιο αναστολών θα ’ναι το 2021). Προφανώς οργίστηκα που δεν βγήκα με αναστολή, αλλά τι περίμενα κι εγώ… ότι ο εχθρός θα επέτρεπε σ’ έναν δηλωμένο εχθρό του να αφεθεί «ελεύθερος»;

Δεν είχα τέτοιες φιλοδοξίες, αλλά χωρίς να τρέφω καμιά ελπίδα ήλπιζα ότι θ’ αποφυλακιζόμουνα για τον απλό λόγο ότι οι εχθροί μου, το κράτος, θα θεωρούσαν πως το πιθανότερο είναι να τους βγω κι εγώ υπότροπος και, σαν τόσους άλλους, να με χώσουν πάλι μέσα. Αν όντως το σκέφτηκαν έτσι, καλά κάνανε. Γιατί δεν έχω καμιά πρόθεση να συμμορφωθώ στην κοινωνική τους τάξη.

Ύστερα, θέλησα να σας γράψω μερικές αράδες απλά για να ξέρετε πως λαμβάνω ό,τι έρχεται με το ταχυδρομείο, και θ’ απαντήσω σύντομα στο γράμμα του Λέισινο Χάμιλτον [Lacino Hamilton, έγκλειστου απ’ το 1994 σε φυλακές της πολιτείας του Μίσιγκαν]. Αυτήν τη στιγμή, πιστεύω πως το να χτίζονται δίκτυα μεταξύ όσων από μας κρατούμαστε όμηροι του κράτους είναι το πιο σημαντικό. Φαίνεται να υπάρχει πολλή δραστηριότητα για σύνδεση μεταξύ αιχμαλώτων. Στηρίζω φουλ την προσπάθεια. Οπότε, ναι, θα κοιτάξω να ’ρθω σ’ επαφή μαζί του.

Κι οπωσδήποτε θα σας δώσω γραπτά να τα βγάλετε προς τα έξω. Φωτιά στη φυλακή.

Σε αλληλεγγύη,
Μάικλ Κιμπλ

(μτφρ. απ’ το χειρόγραφο, διαθέσιμο εδώ)

Ο αναρχικός σύντροφος Μάικλ Κιμπλ, αιχμάλωτος στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Χόλμαν στην Αλαμπάμα, μετράει ήδη 30 χρόνια εγκλεισμού.

Διεύθυνση αλληλογραφίας:

Michael Kimble #138017
3700 Holman Unit, Atmore, AL 36503, USA (ΗΠΑ)