Αθήνα: Ανάληψη Eυθύνης -Συνενοχή με τις εξεγερμένες μειοψηφίες στην Γαλλία

“Στην διάρκεια και πέραν “του κοινωνικού κινήματος”, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ακολουθούμε τα καταστροφικά πάθη μας, να κυνηγάμε τα όνειρα μας για ελευθερία, να σπέρνουμε το χάος της εξέγερσης μέσα στην τάξη της εξουσίας”
tout peut basculer -αναρχική εφημερίδα που βγαίνει στο Παρίσι-

Ξημερώματα 9/6 κάναμε μία σύντομη επίσκεψη στα γραφεία της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρίας AXA στο κέντρο της Αθήνας και πυρπολήσαμε ένα από τα βανακια της. Αποκλείσαμε την πιθανότητα να την πέσουμε στο κτίριο με τα μέσα που διαθέτουμε αυτή την στιγμή για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα προκαλούσαμε αξιόλογες φθορές πέρα από σπασμένα τζάμια ή το πολύ, καμιά μικρή φωτιά. Από την άλλη το όχημα τους που’ταν παρκαρισμένο κάθε βράδυ δίπλα στα γραφεία, μας έδωσε μία καλή ευκαιρία για να τους επιτεθούμε σβέλτα και διακριτικά.

Ο στόχος της επίθεσης μας είναι σε σημείο που υπάρχουν μπάτσοι όλη την ώρα πέρα από περιπολίες και είχαμε επίγνωση του ότι στις γύρω καφετέριες και τα σεξομάγαζα συχνάζουν μπάτσοι με ή χωρίς στολή. Αλλά με καλή προετοιμασία ο,τιδήποτε μπορεί να χτυπηθεί.

Επιλέξαμε να επιτεθούμε στην AXA ως ελάχιστη ένδειξη συνενοχής με τους εξεγερμένους στην Γαλλία που είναι στους δρόμους παραπάνω από τρείς μήνες. Να ξεκαθαρίσουμε όμως, ότι δεν πρόκειται για πράξη αλληλεγγύης με “κοινωνικά κινήματα” ή με τους αριστερούς που ζητούν μεταρρυθμίσεις στους νόμους, περισσότερη δημοκρατία και μία “πιο δίκαιη” εξουσία -ούτε με τα συνδικάτα που γυρεύουν να χειραγωγήσουν την εξέγερση κατά πώς τα συμφέρει -ούτε με “τον φτωχό λαό” ή “την εργατική τάξη” που κόπτεται τώρα που η νομοθεσία επηρεάζει την τσέπη της και θέλει το κράτος να της εγγυηθεί την επάνοδο στην ομαλότητα και το καθεστώς ευημερίας. Μία ομαλότητα και ευημερία που’χει χτιστεί πάνω στην υπακοή και δουλοπρέπεια της καταναλωτικής μάζας.

Αντιθέτως επιζητούμε συνενοχή με τις εξεγερμένες μειοψηφίες που’χουν υπερβεί τα όρια της ειρηνικής διαμαρτυρίας, της νομιμότητας και ηθικής που επιτάσσει η κυριαρχία και που βρίσκονται σε μόνιμη αντιπαράθεση με την εξουσία εξαπλώνοντας τον ιό της εξέγερσης μες από πράξεις ανταρσίας και σε πείσμα των καλών πολιτών λάτρεων της τάξης, “των αγαναχτισμένων” που λειτουργούν σα πυροσβέστες και των σκυλιών που φυλάνε τα συνδικάτα.

Τέλος αφιερώνουμε αυτή την ενέργεια στους μακροχρόνια αιχμάλωτους, στα πλαίσια του καλέσματος της 11 Ιούνη.

Δύναμη στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ, την Αγγελική και τους υπόλοιπους αξιοπρεπείς κατηγορούμενους για το σχέδιο απόδρασης.

Δύναμη στην Monica Caballero και τον Francisco Solar, τον Michael Kimble, τους κατηγορούμενους για την υπόθεση του βελβεντού, τον Νίκο Μαζιώτη του Ε.Α. και όλους τους αναρχικούς και αξιοπρεπείς κρατούμενους οπού και να βρίσκονται.

Δύναμη στους καταζητούμενους, την Πόλα Ρούπα του Ε.Α, τον Gabriel Pombo και όλους όσους είναι στην “παρανομία”

Δύναμη στους αναρχικούς αντάρτες πόλης όπου και να βρίσκονται.

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ

Αναρχομηδενιστικό Κομάντο Gianfranco Bertoli
Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία/
Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο

αγγλικά, ισπανικά