ΗΠΑ: Ανταπόκριση 11ης Ιούνη απ’ το Μπλούμινγκτον της Ιντιάνα

Λάβαμε στις 20 Ιούνη 2016:

Παραθέτουμε μια σύντομη καταγραφή εκδηλώσεων και δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Μπλούμινγκτον για την 11η Ιούνη, διεθνή μέρα αλληλεγγύης στον Μάριους Μέισον και σε όλους/ες τους/ις μακροχρόνια αναρχικούς/ές αιχμάλωτους/ες:

• Σ’ εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης που έγινε στα τέλη του Μάη συγκεντρώθηκαν πάνω από 350 δολάρια για αναρχικούς/ές κρατούμενους/ες.

• Σε χορευτικό πάρτι οικονομικής ενίσχυσης που έγινε στα τέλη του Μάη συγκεντρώθηκαν πάνω από 600 δολάρια για κουίρ και τρανς κρατούμενxς, συμπεριλαμβανομένου του αναρχικού συντρόφου Μάικλ Κιμπλ.

• Σ’ εκδήλωση ‘μαραθωνίου πακέτων’ ετοιμάστηκαν δέματα με βιβλία για κρατούμενους/ες.

• Σε βραδιά σύνταξης επιστολών υπογράφηκαν και στάλθηκαν κάρτες και γράμματα σε περισσότερους/ες από είκοσι αναρχικούς/ές αιχμάλωτους/ες σε ΗΠΑ, Χιλή, Γερμανία, Ισπανία, Ελβετία, Τουρκία και Ρωσία. Χάρη σε μεταφραστικές δεξιότητες ατόμων, γράφτηκαν και στις γλώσσες που καταλαβαίνουν συντρόφια εκτός των ΗΠΑ.

• Σ’ ενημερωτική βραδιά παρουσιάστηκαν οι υποθέσεις και η τρέχουσα κατάσταση μιας εικοσάδας και πλέον αναρχικών κρατουμένων ανά τον κόσμο.

• Έγινε προβολή ταινίας για την GARI (‘Ομάδες Διεθνιστικής Επαναστατικής Δράσης’), μια ομάδα δράσης που, μεταξύ άλλων, απήγαγε έναν τραπεζίτη με αίτημα την απελευθέρωση αναρχικών αιχμαλώτων απ’ τις φυλακές του Φράνκο.

• Οργανώθηκε μικροφωνική-συγκέντρωση που συνοδεύτηκε από πικνίκ. Από τα ηχεία ακούγονταν ηχογραφημένα κείμενα γραμμένα από αναρχικούς/ές κρατούμενους/ες. Για τρεις ώρες αντηχούσαν δυνατά τα λόγια φυλακισμένων συντρόφων μας στο κέντρο της πόλης. Αργότερα πετάχτηκαν εκατοντάδες τρικάκια για τον Μάριους Μέισον σε διάφορα σημεία του κέντρου.

• Τη νύχτα της 11ης Ιούνη ανώνυμα άτομα σπάσανε τα τζάμια του τοπικού γραφείου επιτηρητών περιοριστικών όρων και αναστολών.

• Πήγαμε μια βόλτα στον εθνικό δρυμό Γιέλλοουγουντ προς τιμήν του Μάριους Μέισον. Πριν από χρόνια, στο ίδιο ακριβώς δάσος, ο Μάριους είχε τοποθετήσει καρφιά σε δέντρα (ώστε να σαμποτάρει μηχανήματα υλοτομίας) για την υπεράσπιση των άγριων χώρων στην Ιντιάνα.

• Στις περισσότερες απ’ αυτές τις εκδηλώσεις είχαμε στήσει μεγάλο πάγκο μ’ ενημερωτικά φυλλάδια, μπροσούρες με γραπτά κρατουμένων, αφίσες όπως και διευθύνσεις αιχμαλώτων.

Προσεγγίζουμε τον αγώνα ενάντια στη φυλακή και στο κράτος με μια βασική πρόταση: αυτήν του πολύμορφου αγώνα.

Αρνούμαστε οποιαδήποτε ιεράρχηση τακτικών, βλέποντας κάθε πρωτοβουλία ως εργαλείο που συνεισφέρει σ’ έναν ποικιλόμορφο αγώνα. Κινήσεις οικονομικής ενίσχυσης, αποστολή εντύπων σε φυλακισμένους/ες, σύνταξη επιστολών, διάδοση πληροφοριών σχετικά με τους αγώνες των συντρόφων μας, δημόσιες διαδηλώσεις, επιθέσεις στο κράτος – όλα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός χώρου απ’ όπου άτομα μπορούν να μάχονται με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμούν ή έχει νόημα στις συνθήκες που βιώνουν. Απορρίπτουμε ολότελα τόσο την κλαψιάρικη χαυνότητα που λέει πως είναι επικίνδυνο να πράττουμε μαχητικά για τα συντρόφια μας, όσο και την ποζεράδικη πολεμικότητα που δεν βρίσκει αξία σε τίποτε άλλο πέρα από «ζόρικες» δράσεις. Για μας, καθετί που συνεισφέρει στην ενίσχυση των συντρόφων μας στη φυλακή και στον κοινό μας αγώνα ενάντια στο κράτος έχει ουσιαστική σημασία.

Καθεμιά και καθένας μπορεί να συμβάλει σε αυτό το μωσαϊκό αγώνα. Χρειάζεται μονάχα να ’ναι αποφασισμένη/ος.

Στέλνουμε χαιρετισμούς σε όλα τα φυλακισμένα και φυγαδευμένα συντρόφια σε όλο τον κόσμο.

Θάνατο στο κράτος!
Ζήτω η αναρχία!