Πάτρα: Ενημέρωση για παρεμβάσεις στα πλαίσια της 11ης Ιούνη

Στα πλαίσια της 11 Ιούνη, πραγματοποιήσαμε ορισμένες δράσεις στην πόλη της Πάτρας θέλοντας να δηλώσουμε με άμεσο τρόπο την εναντίωσή μας προς τις υπάρχουσες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, την καταστολή και τη συνθήκη του εγκλεισμού.

Τοποθετήσαμε πανό και χαρτοπανό και πετάξαμε τρικάκια σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης, για την ανάδειξη της αλληλεγγύης στους/στις αναρχικούς/ές κρατούμενους/ες.

Θέλοντας να διευρύνουμε το πλαίσιο δράσης μας, προχωρήσαμε σε παρέμβαση με γράψιμο συνθημάτων στο εσωτερικό του πανεπιστημιακού χώρου της ιατρικής, με περιεχόμενο που αφορά στα πειράματα ζώων χάριν της επιστήμης. Θεωρούμε πως αυτά είναι μια εξουσιαστική πρακτική και μια ακόμη μορφή καταπίεσης και εγκλεισμού εις βάρος άλλων ζώων, που αντιμετωπίζονται ως κατώτερα του ανθρώπου. Φυλακίζονται λοιπόν στα εργαστήρια και μένουν έγκλειστα, ώστε οι καταπιεστές, υπό το προσωπείο του επίδοξου επιστήμονα, να βιάζουν τις ζωές τους στο βωμό της επιστήμης.

Στα ίδια πλαίσια πραγματοποιήσαμε στο κέντρο της πόλης παρέμβαση με συνθήματα σε διάφορες αντιπροσωπείες security. Τέτοιες εταιρείες προωθούν άμεσα τον έλεγχο και την καταστολή εις βάρος όλων των ζώων (φύλαξη φυλακών, δημόσιων χώρων, σφαγείων, εργαστηρίων πειραμάτων κ.ά.), εποπτεύοντας καθημερινά τις ζωές μας με περιπολίες, κάμερες και άλλα τεχνολογικά μέσα. Αυτοί οι μηχανισμοί αποτελούν ουσιαστικά συμπληρωματικό και αναπόσπαστο κομμάτι των θεσμικών κατασταλτικών σωμάτων ασφαλείας.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις έλαβαν χώρα σε δύο διαφορετικά μέρη και είχαν διαφορετικά μεν περιεχόμενα, όχι όμως αποκλίνοντα. Οι δράσεις μας είχαν τέτοιο χαρακτήρα καθώς πιστεύουμε πως ο εγκλεισμός και ο έλεγχος ασκούνται με ποικίλες μορφές στην ανθρώπινη κοινωνία και επιβάλλονται σε όλα τα είδη απ’ τους εξουσιαστές.

Οι σχέσεις εξουσίας και καταπίεσης βρίσκονται διάχυτες ανάμεσά μας και πρέπει να χτυπηθούν απ’ όλες τις πλευρές.

Πολύμορφος και συνολικός αγώνα, για την απελευθέρωση όλων των ζώων και της φύσης.

Μέχρι όλα τα κελιά και τα κλουβιά να είναι άδεια.

αναρχική/αντιεξουσιαστική συλλογικότητα για την ολική απελευθέρωση, Κρακατόα
olikiapeleutherosi@espiv.net
olikiapeleutherosi.espivblogs.net