Οαχάκα, Μεξικό: Τοποθέτηση βόμβας σε υποκατάστημα της τράπεζας Banorte

Εν μέσω ενός Δράματος που παράγεται από κομμάτια της κοινωνίας του θεάματος:

Από τη μια πλευρά, τμήματα της αριστεράς, προτεραιότητα της οποίας ήταν, είναι και θα είναι να ωφελεί μονάχα αυτά τα λαϊκά στρώματα που ’ναι προστατευμένα και αποτελούν δεκανίκια ενός συστήματος κυριαρχίας που βασικό του μέλημα είναι να καθυποτάξει τη μάζα μέσω των θεσμοθετημένων μεθόδων του, όπως η δημόσια εκπαίδευση, η οποία απλά κατασκευάζει πρότυπα στη βάση δεξιοτήτων και γνώσεων που πατάνε στην ανταγωνιστικότητα, στην επιρροή και στον μελλοντικό καταμερισμό της εργασίας.

Και η άλλη πλευρά της ίδιας κοινωνίας του θεάματος: πολιτικοί, μπουρζουάδες, κληρικοί, μπάτσοι, άνθρωποι αδειανοί, περήφανοι εργαζόμενοι που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους να εκπορνεύουν τη δημιουργικότητά τους και τις γνώσεις τους, και που εξαγριώνονται αν τυχόν τους κλείσουν τους δρόμους οι οποίοι τους οδηγούν στα κέντρα εξόντωσής τους.

Αποφασίσαμε να επιτεθούμε στις 17 Ιούνη μ’ έναν εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήσαμε έξω από ένα υποκατάστημα της τράπεζας Banorte στον περιφερειακό της πόλης της Οαχάκα.

Δεν το κάναμε για να θριαμβεύσει ένας εξεγερτικός ξεσηκωμός, αλλά για να καταδειχθεί το κλίμα αντάρτικης έντασης που υπάρχει.

Δεν παίζουμε, ας το πάρουν χαμπάρι πως αποτελούν στόχο και πως δεν θα δείξουμε οίκτο σε όσους κι όσες μάχονται κατά της ζωής, όσους κι όσες την κλέβουν και την αφαιρούν.

Αυτό το χτύπημα εντάσσεται στον συντονισμό επιθέσεων την ίδια μέρα με την Άγρια Ομάδα Δράσης για τη Γη.

ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΑΤΥΠΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΠΡΟΥΝΟ ΦΙΛΙΠΠΙ (BAIFP)