Μεξικό: Σαμποτάζ ενάντια στην εταιρεία Telmex

Θέλουμε να επικοινωνήσουμε την καταστροφή 13 τηλεφωνικών θαλάμων της εταιρείας Telmex. Η Telmex είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει ομοσπονδιακές φυλακές στο Μεξικό. Ο ιδιοκτήτης της, Κάρλος Σλιμ, είναι ένας επιχειρηματίας που κατέχει κι άλλες ακόμα εταιρείες, που συμμετέχουν στην κατασκευή της «υπερταχείας Πόλη του Μεξικού-Τολούκα», που για να φτιαχτεί καταστρέφονται δάση και υδροφόροι ορίζοντες. Τα σαμποτάζ πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα της 17ης Ιούνη στη Σιουδάδ Νεσαουαλκόγιοτλ, στην πολιτεία του Μεξικού.

Αυτή η δολιοφθορά είναι σε αλληλεγγύη στους κρατουμένους που εξεγέρθηκαν στη φυλακή του Μπαρριέντος. Είναι επίσης σε στήριξη στους συντρόφους που “πράγματι” είναι φυγάδες στο Μεξικό: Τσίβο, Τρίπα και «Κόμπι», όπως και για τον σύντροφο Γκουστάβο Ρ. και για την καταστροφή των φυλακών.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ

Αναρκίστας

Σημείωση του Contra Info: Η εικόνα είναι από την εξέγερση μεταξύ 13ης και 14ης Ιούνη στη φυλακή του Μπαρριέντος, στην πολιτεία του Μεξικού. Η λέξη πράγματι εντός εισαγωγικών (“si” στο πρωτότυπο) είναι νύξη σχετικά με την αναξιόπιστη εκδοχή των Αρχών πως τρεις κρατούμενοι δραπέτευσαν από τη φυλακή του Μπαρριέντος (ένας πριν και δύο μετά την εξέγερση), δεδομένου πως στο παρελθόν αντίστοιχες αφηγήσεις έχουν χρησιμοποιηθεί από το κράτος για να αιτιολογηθούν εισβολές σε φυλακές που κατέληξαν σε εκτελέσεις κρατουμένων.

ισπανικά | αγγλικά